NADOMAK STARE RAZINE

Novi tjedan donosi novo pojeftinjenje benzina

benzin, gorivo, ina

benzin, gorivo, ina

Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Početkom idućeg tjedna ponovno pojeftinjuje gorivo, javlja Dnevnik.hr

Cijene goriva sljedeći utorak padaju od 13 do 18 lipa. Najprodavaniji Eurosuper 95 pada sa 10,45 na 10,32 kuna, a Eurodizel sa 9,79 na 9,61 kuna. Nova cijena Eurosupera 98 iznosi 10,64 kune, umjesto dosadašnjih 10,78 kuna, dok ćete za litru Eurosupera 100 umjesto 11,01 morati izdvojiti 10,86 kuna.

Cijena plavog dizela spušta se sa 6,17 na 6,02 kuna, a lož ulja sa 7,19 na 7,03 kuna. Još malo nas dijeli do onih starih razina, ali ipak u posljednjih mjesec dana plaćamo manje za otprilike kunu po litri, što je oko 50 kuna po prosječnom spremniku manje.


Ovaj put cijene bi i više išle dolje, ali visoki tečaj dolara u odnosu na euro i kunu je malo poremetio obračun, a i za stručnjake je sadašnji trend smanjenja cijena očekivan: 'Mi smo to najavljivali, činjenica je da su velike cijene bile plod raznoraznih spekulacija koje su zaustavljene, izgubila se osnova za te spekulacije i osobno smatram da će cijene i dalje padati', izjavio je za Novu Tv Davor Štern, predsjednik nadzornog odbora Ine.

Trenutačno se cijena sirove nafte na europskoj razini zaustavila na 99 dolara po barelu, dok je u SAD-u pala na čak 84 dolara. Stručnjaci imaju poruku i za one koji su paralelno s cijenama naftnih derivata podizali ostale cijene. 'Sada neka se pokaže, oni koji su kukali i dizali cijene za vrijeme porasta cijene nafte i naftnih derivata, sada bi trebali dokazati da su stvarno bili osjetljivi na taj porast cijene i kako se snizuju cijene derivata, tako bi trebali postupno snižavati cijene robe koje su povećavali', rekao je Štern.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi