vlasničko raščišćavanje

Nova vlasnička struktura Pevexa do koje je doveo razlaz Lovrinčevića i Radića

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 05.03.2021 08:42
  • Objavljeno 05.03.2021 u 08:42
Pevex

Pevex

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Pevex

Nakon što je Mario Radić vlasnički izašao iz Dicentre, tvrtka je dobila novu Upravu kojoj je na čelu Jurica Lovrinčević (koji je ostao jedini vlasnik), uz člana Uprave Nenada Bračuna. Ostavke su podnijeli dosadašnja predsjednica Uprave Kristina Prokš, Darijo Domić i donedavni vlasnik Mario Radić

Nastavak je to vlasničkog raščišćavanja u kojem je Lovrinčeviću pripala Dicentra, a Radiću Filir. Kako su te dvije tvrtke suvlasnici Pevexa, to je rezultiralo odlaskom Lovrinčevića s mjesta predsjednika Uprave, gdje ga je zamijenio Krešimir Bubalo, piše Lider.

Ujedno je Pevex dobio novu vlasničku strukturu. Najveći udjel i dalje ima Pavao Vujnovac (36,62 posto), Lovrinčević (sa svojim i Dicentrinim udjelom) ima 21,98 posto, a Radić (sa svojim i Filirovim ucjelima) ima 16,24 postoFranjo Kralj (sa svojim i udjelom Kralj-Commercea) ima 5,26 posto, a ostali suvlasnici imaju 14,48 posto udjela. 

Kad se oduzme 5,42 posto dionica koje su u posjedu same kompanije, dobiva se malo drugačija struktura glasačkih prava, prema kojoj Lovrinčeviću do kontrolnog paketa od 25 posto, na osnovu pregleda deset najvećih suvlasnika, nedostaje 1,76 posto glasova, piše Lider.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!