STARTASICE, TEDESCHI I ZADAR

Nominirani najkreativniji projekti i programi

08.05.2009 u 09:41

Bionic
Reading

Objavljene su nominacije za Nagradu za kreativnost i inovativnost 2009. koju će 20. svibnja dodijeliti udruga MRAK

Nominirani su podijeljeni u devet kategorija, a udruga MRAK ističe da nagrađivanjem projekata i programa koje implementiraju kreativnost u poslovni sektor žele ohrabriti društvo na drukčije obrasce razmišljanja.

U kategoriji kreativnog i inovativnog proizvoda nominirani su kozmetika s potpisom - Nikel Priroda liječi, Tesla - Demi Design i Traktor - Labinprogres. Za kreativnog menadžera konkuriraju Emil Tadeschi iz Atlantic grupe, Mirko Ćavara iz Borova i Jadranka Boban Pejić iz Biovege.

Tri su grada prepoznata kao inovativna, koja su ostvarila gospodarski, socijalni i kulturni iskorak: Varaždin, Zadar i Rijeka. Među inovativnim turističkim proizvodima ili projektima konkuriraju Pisani rubac Hrvatske (Turistička zajednica Zagrebačke županije), Čarobna škrinja (Grad Varaždin) i Maraton lađa (Udruga lađara Neretve).

U kategoriji inovativnih projekata u kulturi izabrani su Festival novog cirkusa, Kazališni susreti Glumci u Zagvozdu i Ogulinski festival bajke. Tenisice Startas koje proizvodi Borovo, varaždinska BUKA i Ivana Žiljak nominirani su za inovativni industrijski projekt ili program.

Nominacije je odabrao žiri u čijem su sastavu među ostalima i Mate Granić, Vesna Trnokop Tanta i Slavko Krajcar s FER-a.