ZAGREBAČKA BURZA

Nizak promet obilježio trgovinski tjedan, indeksi zaključili na suprotnim stranama

Bionic
Reading

Kraj trgovinskog tjedna donio je još jedan skroman dan na Zagrebačkoj burzi, pri čemu je dionički promet ojačao, ali se i dalje zadržao na niskim razinama, dok su dionički indeksi zaključili na suprotnim stranama uz minimalne promjene

Indeks CROBEX je oslabio neznatnih 0,01 posto na 1.546,5 bodova, dok uži tržišni indeks CROBEX10 dan zaključio s blagim rastom od 0,1 posto. od sektorskih indeksa, najviše je izgubio indeks prehrambenog sektora, koji je potonule 2,1 posto, dok je dobitnike predvodio indeks turističkog sektora s rastom od 1,1 posto.

Ukupan dionički promet je ojačao na 5,7 milijuna kuna, a dva izdanja su uspjela prikupiti milijunske promete. Najviše se trgovalo dionicama Valamar Riviere, koje su na prometu od 1,3 milijuna kuna ojačale 2,6 posto, a u stopu ih slijede dionice Hrvatskog Telekoma, s prometom nešto manjim od 1,3 milijuna kuna i padom cijene od 0,3 posto.

Titulu gubitnika dana je pokupila dionica Ingre, koja je izgubila 4,7 posto na vrijednosti, a loš dan su imale i dionice Optima Telekoma i Privredne banke Zagreb, s padom cijena od 3,5 posto i 2,5 posto. S druge strane, najveći rast cijene su zabilježile dionice Dalekovoda, koje su ojačale 6,5 posto, a slijede ih dionice Arena Hospitality Grupe i Brodogradilišta Viktor Lenac s rastom cijena od 2,6 posto i 2,3 posto.

Dobitnik dana: Dalekovod +6,54% 4,07 kn

Gubitnik dana: Ingra -4,72% 4,44 kn

CROBEX: -0,01% 1.546,46 bodova

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.