Boston Consulting Group

Nikola Vuković izvršni direktor i partner BCG-a u središnjoj i istočnoj Europi

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 21.01.2021 11:57
  • Objavljeno 21.01.2021 u 11:57
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: BCG

Tvrtka Boston Consulting Group (BCG) imenovala je Nikolu Vukovića izvršnim direktorom i partnerom u središnjoj i istočnoj Europi. Vuković je imenovan zajedno s osam drugih partnera iz Njemačke, Austrije te središnje i istočne Europe

Nikola Vuković (39) je bio partner u BCG-u, koji je stekao 15 godina iskustva u menadžment konzaltingu, najviše u sektoru robe široke potrošnje. Savjetodavne usluge pružao je vodećim regionalnim i globalnim tvrtkama u jugoistočnoj te središnjoj i istočnoj Europi, zapadnoj Europi, SAD-u i Aziji, prije svega u područjima strategija rasta, komercijalne izvrsnosti i opsežnih poslovnih transformacija, uključujući razvoj strategija i poslovnih modela u području e-trgovine.

Vuković je u regiji središnje i istočne Europe odgovoran za područje velikih poslovnih transformacija, s fokusom na Zero Based Budgeting (ZBB) transformacijske programe. Osim toga, član je tima visokog vodstva za područje robe široke potrošnje i trgovine u regiji središnje i istočne Europe.

Prije dolaska u BCG 2014. godine, Nikola Vuković je radio u globalnoj tvrtki za strateško savjetovanje, kao menadžer i član glavnog tima za globalne potrošačke i maloprodajne prakse u središnjoj i istočnoj Europi. Magistrirao je ekonomiju na London School of Economics and Political Science, u Londonu.

'Strukturne razlike između tvrtki su se u ovom razdoblju pandemije samo još povećale, zato su temeljne promjene u tome što tvrtke rade i kako to rade neophodne. Pomoći našim klijentima uspješno transformirati njihovo poslovanje i ostvariti održivu konkurentsku poziciju, pogotovo u ovom izazovnom vremenu, ostaje naša glavna misija. Jačanje našeg vodstvenog tima jasan je pokazatelj fokusa i odlučnosti BCG-a da našim klijentima osiguramo najbolja BCG rješenja, koja neće samo pomoći uspješno riješiti izazove ove pandemije, nego će postaviti pravilne strateške temelje i prioritete, za postizanje dugoročnog i održivog rasta', istaknuo je Nikola Vuković.

Kao izvršni direktor i partner za regiju jugoistočne Europe, Vuković će se pridružiti Melanie Seier Larsen i Tomislavu Čoraku, koji su na tim pozicijama od 2018., odnosno 2019. godine.

BCG je osnovan 1963. godine i tada je bio pionir u bavljenju poslovnom strategijom. Prisutan u više od 50 zemalja i u više od 90 gradova. Prošle je godine broj zaposlenika tvrtke diljem svijeta porastao na 21 tisuću i tako se utrostručio u posljednjih deset godina.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!