BORIS MIKŠIĆ

Nesuđeni hrvatski predsjednik donira 80.000 kuna bolnicama i priprema izgradnju treće tvornice

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 28.10.2020 14:02
  • Objavljeno 28.10.2020 u 14:00
Boris Mikšić

Boris Mikšić

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Tvornica EcoCortec, najveća tvornica antikorozivnih folija u Europi u vlasništvu Borisa Mikšića donirat će 80.000 kuna hrvatskim bolnicama za pomoć u borbi protiv koronavirusa. Sredstva će biti uplaćena Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu, KBC-u Osijek, Domu zdravlja Beli Manastir i Domu zdravlja Kaštela gdje se nalazi EcoCortecova sestrinska tvornica CortecCros

'U ovoj zdravstvenoj krizi koja zahvatila cijeli svijet moramo biti solidarni', poručuje Mikšić koji se neuspješno kandidirao na izborima za predsjednika Hrvatske 2005. te ponovo na izborima 2009. godine.

'Jasno mi je da većina građana i poduzetnika pogođenih restriktivnim mjerama ne može pomoći financijski, ali više opreza i pridržavanje epidemioloških mjera je nešto sto možemo svi. Naši zdravstveni djelatnici su ti koji nose najveći teret pandemije na svojim leđima i ovom donacijom im želimo pomoći. Podjele u društvu su sve veće, ne samo u Hrvatskoj nego u većini zemalja svijeta pa tako i u SAD-u gdje živim dio godine. Tvornica u Belom Manastiru odlično posluje u ovoj krizi i želimo na ovaj način pomoć', dodao je i zaključio: 'Gorka je činjenica da su mnoge tvrtke pogođene ovom pandemijom i da je budućnost mnogima neizvjesna. Zato pozivam one koje su održale dobro poslovanje da pomognu koliko mogu. Jedna lijepa gesta je nešto sto nam svima treba umjesto svakodnevnih prepucavanja'.

Tvornica EcoCortec u Belom Manastiru uskoro slavi 15 godina postojanja. Tijekom tih 15 godina imala je tri faze širenja. 2018. otvorena je još jedna tvornica antikorozivnih folija u čiju je izgradnju i opremanje uloženo oko 28 milijuna kuna, od čega su 35 posto sredstva europskih fondova. S obzirom na to da je EcoCortec specijaliziran za ekološke proizvode za pakiranje pokrenuta je i proizvodnja kemijskih proizvoda za zaštitu od korozije u Splitu pod licencom korporacije u Mikšićevom vlasništvu, Cortec Corporation USA. Cilj je da se isporuke i dostupnost što više skrate i približe EU tržištu, ističe se u priopćenju.

Sljedeće godine izgradit će se nova tvornice za obradu polimera također u Belom Manastiru na 2000 m2. Novi objekt će biti podijeljen u dvije proizvodne hale.

EcoCortec

EcoCortec

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: EcoCortec

 Uspješno poslovanje u vrijeme pandemije Pandemija koronavirusa nije utjecala na uspješno poslovanje tvornice. Zadnje tromjesečje tvornica bilježi rast od 20 posto usporedivši s istim razdobljem prošle godine. Tijekom listopada tvrtka je zabilježila rekordan rast prodaje od početaka 2005.

“Burne promjene na tržištu su nam signalizirale da bolje organiziramo unutarnje procese i posložimo prioritete”, kaže Dijana Zrinski generalni manager EcoCorteca.

Trenutno u svijetu postoji velika potreba za konzervacijom naftnih postrojenja koja su van funkcije zbog niske cijene nafte. Antikorozivne folije koje tvornica proizvodi koriste se u sustavu prezervacije velikih naftnih postrojenja. EcoCortecovi proizvodi koriste se i za zaštitu drugih sustava koji su u mirovanju zbog pandemije kao i za zrakoplovnu i automobilsku industriju. 

EcoCortec danas naime broji 55 zaposlenika, a tijekom listopada se broj zaposlenika povećao za 20%, navodi se u priopćenju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!