nagrada od belog manastira

Mikšiću uručena Zlatna plaketa za doprinos hrvatskom gospodarstvu

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 16.11.2018 12:34
  • Objavljeno 16.11.2018 u 12:34
Boris Mikšić

Boris Mikšić

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Zlatnu plaketu “Sveti Martin” Grada Belog Manastira dobio je Boris Mikšić, vlasnik EcoCorteca, proizvođača ekoloških antikorozivnih folija. Plaketu je Mikšiću uručio gradonačelnik Belog Manastira, Tomislav Rob zbog iznimnog gospodarskog doprinosa kako gradu tako i cijeloj regiji

'U Belom Manastiru u proteklih nekoliko mjeseci realizirani su infrastrukturni projekti vrijedni više od nekoliko milijuna kuna. Novi investicijski zamah vraća optimizam među građane i poduzetnike. Dio investicija osiguran je kroz intervencijski plan, a dio kroz vlastiti proračun te kroz podršku županije, ministarstava i raznih fondova. Jako samo sretni što su se ovakvi projekti kao što je EcoCortec realizirali i ponosni smo na uspješnu suradnju Belog Manastira i poduzetnika kao što je Mikšić”, istaknuo je gradonačelnik Rob.

Mikšić je pokrenuo je projekt EcoCortec prije 12 godina, a prije mjesec dana otvorio je i novu tvornicu lociranu blizu već postojećeg objekta. EcoCortec koji je dio Cortec europske grupacije danas zapošljava 40 ljudi i jedan je od najuspješnijih europskih proizvođača ekoloških materijala za pakiranje koji štite od korozije.

“EcoCortec® je na neki način simbol budućnosti Hrvatske kakvu priželjujem a to je sinergija mladih stručnjaka i novih tehnologija. Cilj je bio brendirati hrvatski proizvod koji uspješno konkurira na svjetskom tržištu i u tome smo uspjeli. Moram naglasiti da smo imali veliku potporu grada Belog Manastira i da smo pravi primjer uspješne suradnje lokalnih vlasti i poduzetnika. Mi svakako ne mislimo stati, plan nam je otvaranje još tvornica u Hrvatskoj iz koje ćemo izvoziti u sve zemlje svijeta“, izjavio je  Mikšić. 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!