sastanak s filipovićem

Neslužbeno: MOL odbio iz Ine maknuti svoja dva člana uprave

15.09.2022 u 18:05

Bionic
Reading

Iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja koje vodi HDZ-ov Davor Filipović su poslali kratko priopćenje da je ministar održao jučer još jedan sastanak s predstavnicima mađarskog MOL-a koji su vlasnici 49 posto Ine.

U priopćenju se kaže da su predstavnici MOL-a informirani o odluci Vlade da Ina sav plin koji se proizvodi u Hrvatskoj mora prodati HEP-u po cijeni od 41 euro za megavatsat, ali su razgovarali i o smjeni uprave i promjene načina upravljanja Inom, što zahtjeva hrvatska Vlada.

'Ministar Filipović osvrnuo se na aktualni korporativni skandal u Ini te još jednom naglasio važnost provođenja neovisne revizije koju je naložio, kako bi se utvrdile sve činjenice vezane za taj slučaj. Uz reviziju vanjskih stručnjaka, Ina provodi i internu reviziju čiji će preliminarni rezultati biti predstavljeni sljedeći tjedan na sjednici Nadzornog odbora. Ministar Filipović još jednom je ponovio kako Vlada inzistira na promjeni cijele Uprave Ine. Svi sudionici sastanka složili su se s time da je u narednom periodu, u što kraćem roku, potrebno promijeniti sustav korporativnog upravljanja koji je loš', stoji u priopćenju.

  • +12
Ministar Filipović sazvao sastanak s Upravom Ine Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic

Međutim, kako neslužbeno doznaje 24 sata, predstavnici MOL-a zasad ne žele opozvati i maknuti svoja dva preostala člana uprave: Ferenca Horvatha i Jozsefa Simolu. Neslužbeno se doznaje da smatraju dovoljnim što je ostavku podnio predsjednik uprave Simon Fasimon, te sugovornik 24sata vjeruje da odbijaju micanje svoja dva člana uprave kako ne bi priznali da se loše upravljalo.