bizovačke toplice

Nekada posrnuli kompleks danas obara rekorde; na slavonskoj rivijeri eksplodirao broj kupača

  • Autor: Ivana Barišić
  • Zadnja izmjena 06.09.2019 16:35
  • Objavljeno 06.09.2019 u 14:39
Bizovačke toplice

Bizovačke toplice

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Bizovačke toplice

Broj kupača na najvećoj slavonskoj rivijeri je eksplodirao, porastao je za čak 128 posto u proteklih 11 godina, a rasli su i prihodi, pohvalili su se u Bizovačkim toplicama

'Proširili smo se. Od ove godine sunčalište je veće za 800 četvornih metara i imamo čak 1600 ležaljki, što je 500 više nego prošle godine. Imamo i nove kabine za presvlačenje, a povećali smo i broj sjedećih mjesta u ugostiteljskim objektima. Možemo reći kako imamo najuređeniju, najljepšu i najveću plažu u Slavoniji', kaže Marcel Medak, direktor Bizovačkih toplica.

U prvih osam mjeseci kupalište Aquapolis posjetilo je 155.400 kupača, što je više nego cijele prošle godine, kada ih je bilo 146.976. Samo u prvih sedam mjeseci ove godine njihov je broj porastao za 33 posto u odnosu na isto razdoblje lani, dok su za 40 posto porasli prihodi od prodaje ulaznica, a 50 posto od izvanpansionske prodaje hrane i pića u ugostiteljskim objektima na kupalištu i u lječilištu.

'Sunčane toplice ove godine bilježe rekorde, što je rezultat velikog investicijskog ciklusa otkad ih je 2015. preuzeo Jako Andabak', dodao je Medak, napominjući kako se sve investicije koje su se dogodile proteklih godina konačno pokrivaju kroz dobit.

Marcel Medak, direktor Bizovačkih toplica

Marcel Medak, direktor Bizovačkih toplica

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Bizovačke toplice

Ovaj posrnuli lječilišno-hotelski kompleks kupio je Jako Andabak za 14 milijuna kuna i najavio je tada ulaganja od gotovo sto milijuna kuna. U prvoj je fazi investirano deset milijuna u izgradnju najvećeg bazena s umjetnim valovima u Hrvatskoj, otvorenog u kolovozu 2015., dok se ljeto poslije radilo na potpunoj rekonstrukciji unutarnjih bazena, u što je uloženo dodatnih 20 milijuna kuna.

  • +24
  • +21

Bizovačke toplice

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Bizovačke toplice

U međuvremenu je izgrađeno potpuno novo lječilište Bizovačke toplice, odnosno Centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju sa 116 postelja raspoređenih u 56 bolesničkih soba i dva apartmana te s najmodernijom tehnologijom za pomoć pacijentima. Krevete pokreću elektromotori, kupaonice su prilagođene invalidima i najtežim bolesnicima, a svaki pacijent na fizikalnoj terapiji ima svog terapeuta. Ondje se može doći i s uputnicom Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. U sve to uloženo je oko 22 milijuna kuna.

'Svakim danom je sve veći broj mađarskih gostiju. Ušli smo na to tržište koje je prema broju termi, geotermalnih izvora, raznolikosti ponude, ali i tradiciji, među vodećima u Europi. Oni vrlo dobro znaju što traže. Činjenica da su nas prepoznali puno nam znači', govori Jelena Brandeker, voditeljica prodaje i marketinga Sunčanih toplica, dodajući kako je porastao i broj posjetitelja iz Bosne i Hercegovine.

Rekordnim brojkama hvale se i u Lječilištu Bizovačke toplice, u kojem je u prvih osam ovogodišnjih mjeseci za 50 posto porastao broj privatnih pacijenata u odnosu na isto razdoblje lani, za isto toliko porasli su i prihodi od prodaje privatnih usluga, a broj noćenja za 15 posto.

Sandra Mihaljević, direktorica Lječilišta Bizovačke toplice

Sandra Mihaljević, direktorica Lječilišta Bizovačke toplice

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Bizovačke toplice

'Sustavno zapošljavamo i nove zdravstvene djelatnike. Uvijek smo u potrazi za kvalitetnim kadrovima. Samo u ovoj godini zaposlili smo 20-ak mladih medicinskih sestara, odnosno tehničara i fizioterapeuta', ističe Sandra Mihaljević, ravnateljica Lječilišta Bizovačke toplice.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!