TRŽIŠTE KAPITALA

Negativan sentiment se nastavlja uz ojačanu likvidnost, Adris u fokusu

Bionic
Reading

Negativan sentiment na Zagrebačkoj burzi se nastavio i u utorak, indeksi su pali drugi dan zaredom, a likvidnost je dodatno ojačala.

S padom vrijednosti od 0,4 posto, indeks CROBEX je zaključio na 1.760,6 bodova, što je njegova najniža razina u posljednjih mjesec dana, dok je uži indeks CROBEX10 oslabio neznatnih 0,01 posto.

Među sektorskim indeksima najviše je izgubio indeks turističkog sektora, s padom vrijednosti od 1 posto, dok je dobitnike predvodio indeks građevinskog sektora, čija je vrijednost uzletjela 10,1 posto. Ukupno je protrgovano oko 16,7 milijuna kuna, od čega je 6,4 milijuna kuna ostvareno u blok trgovanju povlaštenom dionicom Adrisa, dok je dionicom u redovnom trgovanju ostvareno još dodatnih 1,9 milijuna kuna prometa, pri čemu je zaključila nepromijenjeno na 425 kuna.

U redovnom trgovanju, najviše se trgovalo dionicama Valamar Riviere, koje su na prometu od 3,3 milijuna kuna ojačale 0,5 posto. Aktivno se trgovalo i dionicama Atlantic Grupe, koje su na prometu nešto manjem od 2 milijuna kuna ostvarile rast cijene od 1,9 posto, a slijede ih dionice Plave lagune s prometom od 1,1 milijun kuna te padom cijene od 1,2 posto.

Titula gubitnika dana je ipak pripala dionici Dalekovoda, i to drugi dan zaredom, koja je potonula 5,9 posto, a loše izvedbe su imale i dionice Ericsson Nikola Tesle, koje su izgubile 2,5 posto na vrijednosti.

S druge strane, dionice ZAIF Breza su ojačale 10,4 posto, dok su dionice Janafa i Hrvatskog Telekoma porasle redom 2,6 posto i 0,7 posto.

Dobitnik dana ZAIF Breza +10,4% 27,60

Gubitnik dana Dalekovod -5,88% 8,00

CROBEX -0,40% 1.760,60

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.