OTVOREN CISOK

Naučite kako razviti karijeru

19.07.2013 u 16:04

Bionic
Reading

Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) otvorio je Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK). Otvorenju je prisustvovao ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, ravnateljica HZZ-a Ankica Paun Jarallah, te predstojnik područnog ureda HZZ-a Zagreb – Krunoslav Knežević

CISOK centar u Zagrebu jedan je od osam takvih centara koji se otvaraju u sklopu projekta financiranog iz predpristupnih fondova Europske unije (IPA), ukupne vrijednosti 3,7 milijuna eura.

Osnovna zadaća novootvorenog centra je postati središnjim mjestom pružanja usluga profesionalnog usmjeravanja i razvoja karijere.

'Svjesni izazova koji nas okružuju, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava radi na proširenju i kvaliteti sustava zapošljavanja. CISOK centri predstavljaju novi oblik pružanja usluga profesionalnog usmjeravanja, prilagođen potrebama pojedinaca. Na ovaj način, uz pomoć sredstava Europske unije, doprinijet ćemo uravnoteženju tržišta rada, te se povezati s takvim sustavima u ostalim zemljama članicama Europske Unije. CISOK će biti i značajno mjesto programa Garancija za mlade s kojim ćemo mladima pomoći u savladavanju vještina potrebnih za upravljanje karijerom, te ih pripremiti za tržište rada', rekao je Mrsić.

Otvorenju su prisustvovali i predstavnici korisnika usluga CISOK centara Irena Majvald Bjedov i Nikola Vikić Topić koji su kroz osobno iskustvo korištenja usluga profesionalnog usmjeravanja istaknuli važnost CISOK centri pružat će usluge besplatnog informiranja i savjetovanja o karijeri, a služit će svim korisnicima zainteresiranim za razvoj karijere, prvenstveno učenicima osnovnih i srednjih škola, studentima, roditeljima, nezaposlenim i zaposlenim osobama, poslodavcima i školama.

Uz informiranje, nudit će se savjetovanje u području traženja i stvaranja poslovnih prilika, unapređenja tehnika traženja i prikupljanja informacija o mogućnostima obrazovanja, kretanjima na tržištu radate potencijalnim mogućnostima stipendiranja i kreditiranja učenika. Uz poboljšanje u uspostavljanju ravnoteže ponude i potražnje na tržištu rada, Centri će raditi i na usklađivanju i povezivanju sustava profesionalnog usmjeravanja s istim takvim sustavima u drugim zemljama Europske unije

Uz dvije lokacije u Zagrebu (Ulica grada Vukovara 68 i Ulica kneza Višeslava 7), tijekom srpnja 2013. godine otvorit će se CISOK centri i u šest drugih županijskih središta: Osijeku, Koprivnici, Varaždinu, Slavonskom Brodu, Zadru i Šibeniku.