TRŽIŠTE KAPITALA

Nastavljen rast na Zagrebačkoj burzi; dobre izvedbe Plave Lagune i Hrvatskog Telekoma

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Domaće tržište kapitala je u srijedu nastavilo s pozitivnim izvedbama dioničkih indeksa, dok je likvidnost blago ojačala u odnosu na prethodni dan. Indeks CROBEX je kraj dana dočekao na 2.036 bodova, što predstavlja rast od 0,2 posto, dok je uži indeks CROBEX10 ojačao 0,31 posto na 1.207 bodova. Od sektorskih indeksa najviše je profitirao indeks industrijskog sektora, s rastom od 0,6 posto. S druge strane, najviše je izgubio na vrijednosti indeks transportnog sektora, koji je pao 1,1 posto, ponajviše zbog lošijeg performansa izdanja Luka Rijeka

Ukupno je protrgovano oko 4,6 milijuna kuna, pri čemu ni jedno izdanje nije uspjelo prikupiti milijunski promet. Najviše se trgovalo dionicama Ericsonna Nikole Tesle, koje su na prometu od 560 tisuća kuna kuna stagnirale cijenom, a slijede ih dionice Valamar Riviere, s prometom od gotovo 550 tisuća kuna i gubitkom vrijednosti od 1,8 posto.

Najveći gubitak je ostvarila već spomenuta dionica Luka Rijeke koja je potonula 7 posto, a uz nju loš su dan imale i dionice Arena Hospitality Group i Tankerska Next Generation s minusima od 1,6 posto i 1,4 posto. Od likvidnijih izdanja, dobre izvedbe pokazale su dionice kompanija Plave Lagune i Hrvatskog Telekoma, čije su cijene porasle redom 2,9 posto i 1,4 posto.

Dobitnik dana: Đuro Đaković Grupa +4,17% 1,50

Gubitnik dana: Luka Rijeka -7,04% 37,00

CROBEX: +0,24% 2.035,98

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!