TRŽIŠTE KAPITALA

Nastavljen pozitivan sentiment na burzi, Končar u fokusu

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Domaće tržište kapitala je tjedan je otvorilo u pozitivnom tonu, čime je nastavljen sentiment iz prošlog tjedna. Indeks CROBEX i CROBEX10 su ojačali oko 0,5 posto, uz solidan dionički promet od oko 10,2 milijuna kuna

Građevinski sektor se malo ispuhao od prošlog tjedna, te je indeks građevinskog sektora bio u minusu 2,7 posto. U fokusu investitora je bila dionica Končara kojom je protrgovano oko 2 milijuna kuna, uz pad cijene od 0,8 posto, što je bio jedini pad među deset najlikvidnijih izdanja.

Po prometu slijedi dionica Atlantske plovidbe sa 1,7 milijuna kuna prometa i skokom cijene od 2,8 posto, a među milijunaše se ugurala dionica Valamar Riviere koja je ojačala 2,3 posto, na nešto iznad milijun kuna prometa.

Dobitnik dana je brodar Alpha Adriatic, čija je cijena skočila 10,5 posto, ali na skromnom prometu od svega 8 tisuća kuna, dok je i većina drugih brodara imala solidan dan, Tankerska Next Generation sa 4,5 posto rasta i već spomenuta Atlantska sa 2,8 posto plusa.

Na strani gubitnika možemo izdvojiti dionice Koke s padom od oko 14 posto, dionicu Vira sa minusom od 11 posto, te brodara Jadroplov koji je izgubio oko 10 posto na vrijednosti.

Dobitnik dana: Alpha Adriatic +10,53% 37,80

Gubitnik dana: Koka -13,81% 362,00

CROBEX: +0,47% 1.822,36

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!