zeleno svjetlo nadzornog odbora

Nakon što je napustio Konzum Slavko Ledić zasjeo u fotelju direktora Kraša

12.05.2020 u 14:38

Bionic
Reading

Na sjednici Nadzornog odbora Kraša, održanoj u utorak, Slavko Ledić imenovan je na poziciju predsjednika Uprave. Funkciju će preuzeti 16. svibnja, a na nju dolazi s pozicije predsjednika Uprave Konzuma, priopćili su iz Kraša

Dosadašnji predsjednik Uprave Kraša Damir Bulić prelazi na mjesto člana Uprave.

'Iznimno sam ponosan što preuzimam odgovornost predsjednika Uprave Kraša i siguran sam da ću dati doprinos u realizaciji svih potencijala, koje ova kompanija nedvojbeno ima, Cilj nam Kraš postaviti na mjesto vodeće konditorske industrije regije, a to ćemo postići unaprjeđujući i modernizirajući poslovne procese te održavajući i razvijajući sve vrijednosti na kojima Kraš temelji svoju uspješnu povijest dugu gotovo 110 godina.

Fokus mog rada bit će na povećanju proizvodnje i prodaje, odnosno jačanju pozicije Kraša na postojećim tržištima i širenju na nova, a sve na temelju vrhunske kvalitete, duge tradicije i izgrađene prepoznatljivosti Kraševih brendova i proizvoda. Hvala mojem kolegi Damiru Buliću koji je dosad uspješno vodio kompaniju i hvala svim zaposlenicima koji kroz godine stvaraju i razvijaju Kraš. Veseli me što ćemo zajedno nastaviti stvarati nove vrijednosti. Zahvalan sam i svima u Konzumu i Fortenova grupi na podršci i povjerenju tijekom svih ovih godina', poručio je Slavko Ledić.

Među prvim koracima novog predsjednika Uprave, ističe se u priopćenju, bit će dubinska analiza poslovanja, koja je u cilju izrade plana restrukturiranja i daljnjih ulaganja već započeta krajem prošle godine.

'Izazov nove Uprave bit će realizacija ogromnog potencijala kompanije kroz jačanje učinkovitosti distribucijskih kanala, otvaranje novih tržišta, povećanje operativne efikasnosti i produktivnosti te osuvremenjivanje postojećih kapaciteta. Najveća vrijednost Kraša i dalje će biti njegovi radnici, a Kraš će i dalje biti jedan od ključnih aktera hrvatskog gospodarstva', zaključuje se na kraju priopćenja.