HITNA ISPLATA PLAĆA

Nakon najave štrajka, policajcima odmah 'odvrnuta pipa'

10.09.2014 u 11:08

Bionic
Reading

Nakon što je Sindikat policije Hrvatske obavijestio kako je Gospodarsko-socijalnom vijeću uputio Zahtjev za pokretanje postupka mirenja u kolektivnom radnom sporu protiv Vlade RH zbog neisplate plaće za mjesec kolovoz koja se treba isplatiti u rujnu, sredstva su pronađena i policjacima je ipak danas hitno isplaćena plaća

Kako stoji u priopćenju, plaća za kolovoz, prema odredbama Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike, trebala je biti isplaćena do 6. rujna 2014., no to nije učinjeno do današnjeg dana. Nakon nepuna dva sata od slanja priopćenja u kojem je zaprijetio štrajkom, Sindikat policije je priopćio kako je krenula hitna isplata plaća policajcima.

Prije provođenja štrajka, sukladno odredbama Zakona o radu, obavezno je provesti postupak mirenja.

Poslodavac kašnjenje plaće opravdava tehničkim poteškoćama zbog 'ulaska' MUP-a u sustav Centralnog obračuna plaća (COP), zbog čega smo bili 'strpljivi' nekoliko dana, no danas je 10. rujan 2014. i tehnički problemi s COP-om nisu ispravljeni te plaća najvjerojatnije ni danas neće biti isplaćena, ističe se u priopćenju.

Zbog svega navedenog, Sindikat zahtijeva isplatu plaće odmah danas, i to ili maksimalnim angažmanom da se to učini putem COP-a ili isplatom putem dosadašnjeg načina obračuna plaće putem računovodstva MUP-a, u protivnom će započeti pripreme za provođenje štrajka, naglašavaju u Sindikatu.