dana na burzi

Najviše se trgovalo dionicama Valamar Riviere

Bionic
Reading

Trgovanje na Zagrebačkoj burzi se zadnji trgovinski dan prije Uskršnjih blagdana odvijalo bez nekog jasnog sentimenta, dionički indeksi su zaključili uz neznatne promjene, a likvidnost je dodatno oslabila

Indeks CROBEX se vratio u zeleni teritorij s blagim rastom od 0,03 posto, dok je njegova uža inačica, indeks CROBEX10, ojačao 0,1 posto. Od sektorskih indeksa, jedino je indeks turističkog sektora zaključio s negativnim predznakom, i to od gotovo 3 posto, dok je dobitnike predvodio indeks sektora industrije s rastom od 3,1 posto.

Ukupno je protrgovao svega 8,5 milijuna kuna, što je najmanje od polovice veljače. Četiri izdanja je uspjelo prikupiti milijunske promete, a najviše se trgovalo dionicama Valamar Riviere, koje su na prometu od 1,8 milijuna kuna izgubile 3,2 posto na vrijednosti. Aktivne su bile i dionice Hrvatskog Telekoma, s prometom od 1,3 milijuna kuna, pri čemu im je cijena ostala nepromijenjena, a slijede ih dionice AD Plastika, koje su ojačale 2,2 posto na prometu od 1,1 milijun kuna.

Od aktivnijih izdanja, najveći rast cijene su zabilježile dionice Ingre, koje su uzletjele gotovo 9 posto, čime su povratile izgubljenu vrijednost od dana prije, Dobar dan su imale i dionice Jadroagenta i Đuro Đaković Grupe, koje su porasle redom 5,5 posto i 5,4 posto. S druge strane, dionice Jadrana su izgubile 3,5 posto na vrijednosti, dok su dionice Instituta IGH i Dalekovoda oslabile redom 2,8 posto i 1,9 posto.

Dobitnik dana Ingra +8,97% 3,40

Gubitnik dana Jadran -3,51% 11,00

CROBEX +0,03% 1.584,49

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.