dan an burzi

Najviše se trgovalo dionicama Arena Hospitality Grupe

Manuela Kraljević, direktorica prodaje i marketinga Arena Hospitality Groupa

Manuela Kraljević, direktorica prodaje i marketinga Arena Hospitality Groupa

Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelić

Trgovanje na Zagrebačkoj burzi u srijedu se nastavilo u negativnom teritoriju, dionički indeksi su uknjižili svoj treći uzastopni dan pada, a likvidnost je oslabila. Indeks CROBEX je kraj dana dočekao na 1.880,96 bodova, što predstavlja blagi pad od 0,2 posto, dok je uži indeks CROBEX10 oslabio 0,1 posto

Od sektorskih indeksa gubitnike je predvodio indeks sektora industrije s padom vrijednosti od 2,2 posto, a u zelenom su zaključili indeksi građevinskog i prehrambenog sektora, koji su ojačali redom 0,5 posto i 0,1 posto. Ukupno je protrgovano oko 11,8 milijuna kuna, od čega je 5,7 milijuna kuna prikupljeno u blok trgovanju povlaštenim izdanjem Adrisa.

U redovnom trgovanju, najviše se trgovalo dionicama Arena Hospitality Grupe, koje su s prometom od 1,6 milijuna kuna bili ujedno i jedini milijunaš, pri čemu su zaključile nepromijenjeno na 378 kuna.

Najveći pad cijene su od aktivnijih izdanja ostvarile dionice Optima Telekoma, koje su potonule 7,5 posto, a loš dan su imale i dionice Varteksa i Čakovečkih mlinova, čije su cijene kliznule 6,4 posto i 4,6 posto.

S druge strane, dionice Tehnike su uzletjele 18,4 posto, dok su dionice Dalekovoda i AD Plastika ojačale redom 1,7 posto i 1,1 posto.

Dobitnik dana Tehnika +18,44% 189,50

Gubitnik dana Optima Telekom -7,50% 5,55

CROBEX -0,24% 1.880,96

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!