Od ukupno 11 promatranih profesija, najveći ugled među građanima imaju liječnici. Čak 57 posto ispitanika izrazito cijeni liječničku profesiju. Visoki ugled kod građana (55 posto) imaju i pravni stručnjaci (pravnici, odvjetnici i suci). Na cijeni su još IT stručnjaci (46 posto), arhitekti (45 posto) i inženjeri (42 posto).

Poljoprivrednici su najmanje priznata profesija među Hrvatima. Samo 6 posto ispitanka izrazito cijeni 'seljake'. Nizak ugled u hrvatskom društvu imaju i trgovci (7 posto), novinari (16 posto) i prosvjetni radnici (18 posto).

Kada je riječ o ekonomskom statusu, najviše su rangirani političari, koji su prema cijenjenosti negdje u sredini. Slijede pravnici, liječnici i arhitekti. Poljoprivrednici, trgovci, profesori (nastavnici) te novinari niže su rangirani, kako po cijenjenosti, tako i po ekonomskom statusu profesija.

Što se tiče percepcije korupcije rezultati su očekivani. Prema mišljenju ispitanika, najkorumpiraniji su političari, liječnici i pravnici, a najmanje korumpirani su poljoprivrednici i IT stručnjaci.