ugroženo 1000 radnih mjesta

Najveći konkurent Deichmanna iznenada otišao u stečaj

31.03.2023 u 08:58

Bionic
Reading

Još jedan poznati trgovački lanac morao je pokrenuti stečaj. Trgovac cipelama Reno, najveći konkurent Daichmanna, je insolventan. Pogođeno je najmanje 180 poslovnica u Njemačkoj i oko 1.000 radnih mjesta

Kako javlja 'Wirtschaftswoche', Reno Schuhcentrum GmbH je podnio zahtjev za stečaj. Dana 28. ožujka 2023. okružni sud u Hamelinu naredio je preliminarni stečajni postupak, javlja portal Fenix.

Maloprodaja obuće ima oko 300 poslovnica u Europi i oko 180 lokacija u Njemačkoj. Ukupno je oko 1.000 radnih mjesta pogođeno stečajem. Reno je drugi najveći trgovac cipelama u Njemačkoj nakon Deichmanna.

Podneseni zahtjev za insolventnost očito utječe samo na njemačke podružnice – ne i na sestrinske tvrtke u Austriji i Švicarskoj.

Posrnuli lanac cipela tek je prije šest mjeseci dobio novog vlasnika. Krajem rujna HR Grupa prodala je maloprodaju obuće tvrtki cm.sports GmbH u suradnji s GA Europe.

Ali koliko je stanje u tvrtki loše? Web shop trenutno nije dostupan. “Naša internetska trgovina trenutno nije dostupna. Molimo vas za razumijevanje i uskoro ćemo vam se obratiti s novostima!” piše na web stranici “reno.de”.