Innoenergy

Najinovativnijem rješenju za pohranu energije nagrada od 100 tisuća eura

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 17.10.2018 10:49
  • Objavljeno 17.10.2018 u 10:49
Najinovativnijem rješenju za pohranu energije nagrada od 100 tisuća eura

Najinovativnijem rješenju za pohranu energije nagrada od 100 tisuća eura

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

InnoEnergy, najveći europski pokretač inovacija na području održive energije, objavio je globalni poziv za startup tvrtke s rješenjima za pohranu energije. Petnaest najinovativnijih rješenja primit će prilagođeni paket usluga, dok će najbolji natjecatelj biti nagrađen s iznosom od 100.000 eura

U svrhu jačanja European Battery Alliance (EBA), InnoEnergy želi privući i podržati start-up tvrtke s inovativnom tehnologijom ili poslovnim modelom usmjerenim na pohranu energije. Od posebnog su značaja inovacije primjenjive u transportu, distribucijskoj mreži te za postizanje poboljšanja u energetskoj učinkovitosti i smanjenje štetnih emisija.

Uspješni prijavitelji će dobit svoje mjesto u jednom od InnoEnergy programa podrške Highway™ ili Boostway™ s prilagođenim uslugama u vidu financiranja i mentoriranja. Highway program pruža podršku start-up tvrtkama u početnoj fazi razvoja i izlaska na tržište s ciljem pripremanja proizvoda za komercijalizaciju. Boostway program podržava tvrtke u razvoju kako bi ojačale svoj daljnji rast poslovanja.

Od pokretanja 2017., EBA radi na stvaranju konkurentnog i održivog lanca vrijednosti u proizvodnji baterijskih ćelija u Europi. InnoEnergy surađuje s više od 120 dionika unutar EBA-e kako bi ostvarili ovaj cilj i pomogli razviti novo tržište do 2025., koje bi moglo vrijediti 250 milijardi eura godišnje.

'Postupajući kao pouzdan partner ovdje smo kako bismo tvrtkama pružili podršku koja će im pomoći da komercijaliziraju svoj proizvod. Kroz naš jedinstven eko sustav start-upovima nudimo jedinstvenu mogućnost i pristup svemu onome što im je potrebno kako bi njihov poslovni razvoj, koji počiva na inovativnim idejama, uspio', kaže Elena Bou, direktorica za inovacije u InnoEnergyu kaže.

  • +53
  • +50

Otok Borkum u Sjevernom moru koji sam proizvodi polovicu struje koju trošu iz vjetra i sunca

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: NETfficient projekt

Uspješni prijavitelji će dobiti pristup mreži kontakata koja sadrži više od 385 partnera uključujući poslovne anđele, InnoEnergy europsku VC zajednicu i tijela javnog financiranja. Start-upovi također dobivaju stručne savjete i mentoriranje te sjedala u prvim redovima na europskim događajima iz područja energetike uključujući The Business Booster – InnoEnergyjev godišnji događaj na kojem start-up tvrtke susreću vodeće kompanije iz energetskog sektora.

'Europa treba inovativna rješenja za pohranu električne energije kako bi podržala dekarbonizaciju transporta i toplinske energije kroz elektrifikaciju. Naša misija je pronaći tvrtke s jedinstvenim i inovativnim konceptima, proizvodima i rješenjima koja imaju potencijal biti dio održivog proizvodnog lanca baterijskih ćelija', dodaje Bo Normark, InnoEnergyjev lider u pohrani energije dodaje.

Poziv za start-upove otvoren je do 30. listopada 2018. Prijavni proces sastoji se od nekoliko faza: prijave, interne evaluacije, 5 minutnog prezentacijskog videa i procjene vanjskih stručnjaka. Nakon stručne procjene, 30 prijavitelja će predstaviti svoje ideje žiriju koji će odabrati 15 najboljih. Na svečanosti u veljači 2019. pobjednik će osvojiti nagradu u vrijednosti od 100.000 eura.

Ocjenjivat će se inovativnost poslovne ideje, 'value proposition', veličina tržišta, skalabilnost proizvoda/usluge, osnivački tim i vlasnička struktura, konkurentska prednost, potencijal utjecaja te sposobnost korištenja InnoEnergyja kao partnera.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!