TRŽIŠTE KAPITALA

Na Zagrebačkoj burzi nastavljen pozitivan sentiment, titulu dobitnika dana pokupila dionica Petrokemije

Petrokemija

Petrokemija

Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL

U petak se na Zagrebačkoj burzi nastavio pozitivan sentiment, indeksi su zabilježili treći uzastopni dan rasta, dok je likvidnost nastavila slabiti. Svi dionički indeksi su kraj dana dočekali s pozitivnim predznakom, pri čemu su CROBEX i njegova uža inačica CROBEX10 porasli 0,5 posto, dok je širi tržišni indeks CROBEXplus ojačao 0,9 posto. Od sektorskih indeksa, dobitnike je predvodio indeks turističkog sektora, s rasom od 1,4 posto

Ukupno je protrgovano oko 5,3 milijuna kuna, pri čemu niti jedno izdanje nije prikupilo milijunski promet. Najviše se trgovalo dionicama Ingre, koje su na prometu od 950 tisuća kuna porasle 0,8 posto, a slijede ih dionice Atlantske plovidbe, s prometom od 578 tisuća kuna i rastom cijene od 2 posto.

Titulu dobitnika dana je ipak pokupila dionica Petrokemije, koja je uzletjela 6,7 posto, a dobre cjenovne izvedbe su imale i dionice Končar D&ST te Optima Telekoma, čije su cijene ojačale 2,2 posto.

Na strani gubitnika, dionice Hrvatske poštanske banke oslabile su 2,5 posto, dionice Tankerske Next Generation su izgubile 1 posto, dok su dionice Ericsson Nikola Tesle kliznule 0,7 posto.

Dobitnik dana: Petrokemija +6,65% 67,40

Gubitnik dana: Hrvatska poštanska banka -2,49% 470,00

CROBEX: +0,50% 1.813,78

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!