OTVOREN SAJAM

Na Viroexpu 600 izlagača iz 17 zemalja

23.01.2009 u 14:41

Bionic
Reading

U Virovitici je danas otvoren 14. Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede "Viroexpo 2009", na kojemu do 25. siječnja sudjeluje više od 600 izlagača iz 17 zemalja.

Sajam je otvorila potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, kao izaslanica premijera Ive Sanadera.

'Potpora gospodarstvu temeljni je stup programa naše Vlade, pa već drugu godinu za one koje stvaraju nove vrijednosti izdvajamo 385 milijuna kuna. Vlada je učinila sve da gospodarstvenici, obrtnici i poljoprivrednici što manje osjete posljedice krize', rekla je Kosor.

Na ukupno 12.704 četvorna metra, od čega je pet tisuća četvornih metara zatvorenog izložbenog prostora, izlaže rekordni broj od 603 izlagača, što je za gotovo stotinu više nego 2008. godine.

Zemlja partner na sajmu je Bosna i Hercegovina, čije je gospodarstvo na tribini o vanjskotrgovinskoj razmjeni s Hrvatskom predstavio i predsjednik Privredne komore Federacije Bosne i Hercegovine Jago Lasić

Generalni pokrovitelji sajma su ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja te regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva. Pokrovitelji su Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora.