realna očekivanja

Na Kvarneru se očekuje 30 posto lanjskog turističkog prometa

17.06.2020 u 19:20

Bionic
Reading

Direktorica Turističke zajednice (TZ) Kvarnera Irena Peršić Živadinov izjavila je srijedu da rezultati ovogodišnje turističke sezone neće biti ni približni prošlogodišnjima te da je realno očekivati oko 30 posto lanjskog turističkog prometa, koliko je i ostvareno u prvih šest mjeseci ove godine

"Ovo je vrlo specifična sezona kakvu još nismo imali, dobro je da su se granice otvorile i odmah se vide pomaci u turističkom prometu", kazala je Peršić Živadinov uoči sjednice Turističkog vijeća TZ Kvarnera održane u Fužinama.

Istaknula je da je sada na Kvarneru otvoreno oko 100 hotela i oko 50 kampova te da je za prihvat gostiju spremno 50 posto kapaciteta privatnih iznajmljivača.

"S otvaranjem granica otvara se i sve više kapaciteta, a Kvarner je spreman za dolazak povećanog broja turista", rekla je dodavši da je sada polovina domaćih turista.

Predsjednik Skupštine TZ Kvarnera župan Zlatko Komadina naveo je da je, unatoč smanjenim prihodima, proračun TZ Kvarnera održiv.

Spomenuo je da je s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo dogovoren protokol postupanja u slučaju pojave zaraze Covidom- 19 među turistima. „Nadamo se da do toga neće doći, a ako se i dogodi, naše zdravstvo bit će na visini zadatka", poručio je.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović ocijenio je da je epidemiološka situacija izuzetno dobra.

"Domaćini su itekako zainteresirani za prihvat gostiju, a mi ćemo kao kompaktan i organiziran zdravstveni sustav znati odgovoriti na izazove. Svi naši gosti imat će visok stupanj zdravstvene zaštite, a domaćini jasne protokole postupanja u slučaju sumnje na zarazu korona virusom među turistima", naglasio je Mićović.