uz to i državna izložba stoke

Na Jesenskom sajmu u Gudovcu očekuje se 300-tinjak izlagača

30.08.2021 u 13:46

Bionic
Reading

Jesenski međunarodni bjelovarski sajam održat će se ovog vikenda od petka do nedjelje na sajamskom prostoru u Gudovcu pokraj Bjelovara, očekuje se 300-tinjak izlagača, a otvorit će ga premijer Andrej Plenković.

Na tiskovnoj konferenciji u ponedjeljak, na kojoj su sudjelovali bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak kao predstavnici vlasnika te Zlatko Salaj, v.d. direktor Bjelovarskog sajma, rečeno je i da će se uz potporu Ministarstva poljoprivrede održati Državna izložba stoke, a pripremljen je i bogat kulturno-umjetnički i zabavni program.

Sukladno epidemiološkim preporukama, izlagači će moći koristiti samo otvoreni izložbeni prostor, a za one koji su inače koristili natkriveni izložbeni prostor pripremit će se pagode.

Za ulazak na Sajam bit će potrebna potvrda o cijepljenju, odnosno negativan test, pa je stoga organizirano besplatno testiranje na ulazu. Direktor Salaj procjenjuje da će se ovogodišnji Jesenski sajam biti na 60 posto razine prethodnog, najuspješnijeg sajma održanog 2019. godine.

Gradonačelnik Hrebak zadovoljan je organizacijom sajma, s obzirom na kratak rok pripreme. Naglasio je da je bitno što se tradicija sajmovanja nastavlja.

Župan Marušić istaknuo je da je Jesenski sajam hrvatski brend, a ne samo brend Bjelovara i županije, što se ogleda i u tomu da će ga službeno otvoriti premijer Plenković.

Vrijedi napomenuti i da se cijene ulaznica nisu mijenjale te iznose 30 kuna za odrasle, a 20 kuna za djecu i umirovljenike.