IZABRANO NOVO VODSTVO

Na čelu HAMAG-a Vjeran Vrbanec

  • Autor: M.Šu.
  • Zadnja izmjena 24.05.2016 12:36
  • Objavljeno 24.05.2016 u 12:36
Vjeran Vrbanec

Vjeran Vrbanec

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HAMAG

Upravni odbor Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) izglasao je novu Upravu Agencije na čelu s Vjeranom Vrbanecom kao predsjednikom Uprave, Marijanom Oreb kao članicom Uprave te Borisom Guinom, koji je i dosad obnašao funkciju zamjenika predsjednika Uprave, priopćili su iz te agencije

Dužnost predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a preuzeo je Vjeran Vrbanec - diplomirani pravnik koji u Agenciju dolazi s mjesta pročelnika Upravnog odjela u Međimurskoj županiji, gdje je svojevremeno vodio pravnu službu. Obnašao je dužnost predsjednika Upravnog vijeća Centra dr. Rudolf Steiner te člana Upravnog vijeća Muzeja Međimurje Čakovec i Upravnog vijeća Ljekarne Čakovec. U travnju 2004. godine položio je Pravosudni ispit pred Ministarstvom pravosuđa Republike Hrvatske. Vrbanec je akademsko obrazovanje stekao na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, nakon čega je nekoliko godina radio u realnom sektoru.

'Strateški plan Agencije u narednom periodu je pozicionirati se kao ključna institucija za provedbu financijskih instrumenata, investicija i potpora za poticanje malog i srednjeg poduzetništva u Republici Hrvatskoj. Zajedno s MINPO-m, želimo napraviti iskorak u strateškom i učinkovitom povlačenju EU sredstava kako bismo osigurali konkurentnost hrvatskih poduzetnika na međunarodnoj razini', izjavio je Vrbanec.

Na mjesto članice Uprave, Marijana Oreb stigla je s mjesta ravnateljice Sektora za financijske instrumente HAMAG-BICRO-a, gdje je tu dužnost obnašala od 2010. godine. Zavidno iskustvo u upravljanju financijskim portfeljem stekla je kao asistentica člana Uprave u Hypo-Lesing Kroatien d.o.o., gdje je provela osam godina. Iskustvo u realnom sektoru stekla je neposredno nakon završenog Fakulteta za turizam i vanjsku trgovinu u Dubrovniku. Oreb svoj poslovni interes danas fokusira na financijsko upravljanje i kontrolu EU fondova.

Prilikom preuzimanje nove funkcije, Oreb je izjavila: 'Na temelju iskustava provedbe navedenih financijskih instrumenata te prepoznatih potreba tržišta, želja mi je usmjeriti se na nove programe financijskih instrumenta koje ćemo provoditi kroz Strukturne fondove. Mikro i mali zajmovi, individualna i portfeljna jamstva te subvencija kamatne stope uvelike će olakšati poduzetnicima pristup financiranju u nadolazećem periodu.'

Uloga HAMAG-BICRO-a ogleda se poticanju poduzetništva kroz EU fondove, potpore, inovacijske programe, jamstvene programe te programe mikrokreditiranja, investicija i internacionalizacije. Programi Agencije namijenjeni su pružanju potpore poduzetnicima kroz sve razvojne faze poslovanja – od istraživanja i razvoja ideje, pa sve do komercijalizacije i plasmana na tržište.

Generalna strategija HAMAG-BICRO-a za naredni period je doći do svakog malog poduzetnika, upoznati se njegovim izazovima i prilikama te ponuditi mogućnosti suradnje i partnerstva u njegovim budućim poslovnim pothvatima. U Agenciji vjeruju kako će takvi rezultati uskoro biti mjerljivi u povećanju broja zaposlenih, ostvarenih prihoda, izvoza te pratećih kumulativnih davanja, ostvarujući tako gospodarski rast Republike Hrvatske.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!