SASTANAK U ZAGREBU

Mrsić obećao pomoći radnicima Montera

30.05.2012 u 21:22

Bionic
Reading

Sindikalni predstavnici radnika Montera sastali su se danas u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava s ministrom Mirandom Mrsićem i njegovim pomoćnikom Markom Krištofom

Prema riječima sindikalne povjerenice tvrtke Monter, Marijane Kolak, ministar je dobro upoznat sa situacijom u Monteru zahvaljujući dokumentaciji koju su mu prezentirali članovi sindikalnog povjerenstva Montera i predsjednik Sindikata građevinara Hrvatske (SGH) Ivan Kovačević. Kolak naglašava važnost podrške SGH u njihovoj borbi za radnička prava i neisplaćene plaće.

Ministar je navedenu dokumentaciju nakon sastanka uzeo sa sobom te obećao pomoći. Podržao je prijedlog sindikalnih predstavnika Montera i predsjednika SGH Kovačevića za rješenje situacije, a koji su na tragu izjave ministra Mrsića da će učiniti sve da se sačuva svako radno mjesto u hrvatskim tvrtkama. Navedeni prijedlog će biti prenesen stečajnom upravitelju, upravi tvrtke te vlasniku tvrtke Monter projekt. Sindikalni predstavnici bili su jako zadovoljni obećavajućim i konstruktivnom sastankom s ministrom Mrsićem.

Formalni vlasnik i direktor Montera je Ante Katura. Podsjetimo da je stečaj Montera na osnovu zahtjeva tvrtke Pastor vlasnika Domagoja Miloševića pokrenut 25. svibnja na Trgovačkom sudu u Splitu bez prethodnog obavezujućeg predstečajnog postupka. Trenutno je problem i to što Ante Katura već sedam dana ne dolazi na posao i na bolovanju je. Danas je stečajni upravitelj Dragan Bijelić došao u Monter, ali nije našao direktora Katuru u tvrtci, a sindikalni povjerenici su bili da sastanku u ministarstvu. Za sutra je najavljen sastanak sindikalnih predstavnika sa stečajnim upraviteljem na koji bi se trebao pojaviti i direktor Katura, a na kojem bi im se prezentirao prijedlog s današnjeg sastanka u Ministarstvu rada.