BURZA NIJE RASTROŠNA

Motušić: stojimo iza svih troškova

27.03.2009 u 15:58

Bionic
Reading

Uprava Zagrebačke burze stoji iza svih troškova za koje ih se proziva, kao i iza svih svojih poslovnih odluka, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Uprave Zagrebačke burze Roberto Motušić

Na konferenciji za novinare, koju je Uprava sazvala kako bi zaštitila ugled institucije, ali i sebe osobno, Motušić je pojasnio i na što se točno odnose troškovi za koje ih u pismu Nadzornom odboru optužuje Marijan Palić, član Uprave brokerske kuće Auctor, koji je i inicijator procesa prodaje Zagrebačke burze, piše Business.hr.

Tako Motušić pojašnjava kako burza nije na čašćenje prijatelja na večeri potrošila 240 tisuća kuna, već je ukupno 249507 kuna utrošeno na božićni domjenak 2007. godine, na kojem je bilo preko 600 ljudi. Motušić je dodao kako je to bila najuspješnija godina u povijesti Zagrebačke burze, i godina IPO-a HT-a, a burza je te godine ostvarila bruto zaradu od preko 17 milijuna kuna.

Obzirom na to, on ne smatra kako je to bio prevelik trošak za proslaviti godinu u kojoj je financijska industrija bila na vrhuncu. Zbog krize je prošlogodišnji božićni domjenak održan na burzi na poticaj Nadzornog odbora, a koštao je 32 tisuće kuna, rekao je Motušić.

Motušić je objasnio i na što se odnose troškovi cvijeća, koje tvrdi da je Palić uopće krivo naveo. Riječ je o neto cijeni skulpture koja se nalazi u prostorijama Burze, a koja je bila uključena u troškovnik pri selidbi burze, a naveo je i kako je Burza Saši Šekoranji platila i uređenje prostora burze, odnosno postavljanje cvijeća.

Članica Uprave Melita Marčeta pojasnila je i troškove taksija od ukupno devet tisuća kuna. Naime, za govornike na prošloj godišnjoj konferenciji Zagrebačke burze trebalo je osigurati prijevoz od zagrebačkog aerodroma do Novigrada, a u tadašnjim okolnostima nije bilo moguće osigurati drugi prijevoz osim taksija jer Marčeta ne vozi.

Sva pitanja koja je Palić postavio nadzornom odboru spustit će se na Upravu, i ona će na njih odgovoriti, izjavio je Motušić, a onda će o tome biti obavještena i javnost. Motušić je najavio i objavu godišnjeg izvješća burze i rješenja Hanfe o nadzoru u slučaju Intercapital, kad Burza rješenje primi.