ZAVRŠENA AKVIZICIJA

MOL preuzeo ENI-eve benzinske u Sloveniji

30.06.2016 u 16:01

Bionic
Reading

MOL Grupa zaključila je u četvrtak akviziciju slovenskog maloprodajnog poslovanja ENI-ja. MOL i ENI potpisali su ugovor o dijeljenju i prodaji prošle godine vezano za preuzimanje čitave maloprodajne mreže i veleprodajnog poslovanja ENI-ja u Sloveniji

Kao rezultat akvizicije, MOL-ova maloprodajna mreža od 40 benzinskih postaja u Sloveniji narasla je za 17, čime je dodatno ojačan položaj kompanije među tri vodeća maloprodajna operatera u zemlji. Također, MOL je sada maloprodajno prisutan i u Ljubljani. Nastavno na zaključenje akvizicije, kompanija očekuje skoro redizajniranje novih benzinskih postaja u skladu s MOL-ovim brendom.

Lars Höglund, stariji dopredsjednik MOL Grupe za maloprodaju izjavio je: 'Slovenija je za nas vrlo važno tržište zbog blizine naših rafinerija. Nadalje, akvizicija 17 novih postaja će našu uslugu učiniti dostupnijom kupcima i dati nam priliku da pružimo dobrodošlicu još većem broju ljudi. Vođeni ovim ciljem kontinuirano tražimo prilike za dodatna unapređenja naše usluge i ponude u skladu sa zahtjevima modernih potrošača koji su neprestano u pokretu'.

Akvizicijom kompanije ENI Slovenija MOL Grupa će redizajnirati Agipove benzinske postaje u skladu s MOL-ovim brendom te će na njih uvesti Fresh Corner koncept.