dan na burzi

Mješovite izvedbe indeksa, likvidnost dodatno oslabila

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: H + S Images / ImageSource

Petak je na Zagrebačkoj burzi prošao s mješovitim izvedbama glavnih dioničkih indeksa, dok je likvidnost dodatno oslabila u odnosu na prethodni radni dan. CROBEX je završio u zelenome, s pomakom od 0,33 posto, dok je njegova uža inačica CROBEX10 ostala nepromijenjena.

Od sektorskih indeksa, najviše je na udaru bio indeks transportnog sektora, koji je pao 4,4 posto. S druge strane najviše je profitirao indeks industrijskog sektora, koji je dobio 2,1 posto.

Ukupno je protrgovano oko 4,2 milijuna kuna, pri čemu je samo jedno izdanje uspjelo prikupiti milijunski promet. U fokusu ulagača našla se dionica Valamar Riviere, koja je na prometu od 1,4 milijuna kuna nastavila seriju rasta i uzdigla se dodatnih 1,2 posto.

Titulu dobitnika dana osvojila je dionica Tehnike, koja je uzletjela 14,7 posto, međutim na prometu od 11 tisuća kuna. Dobar dan među likvidnijim izdanjima su imale dionice Đuro Đakoviće Grupe i Hrvatske poštanske banke, s dobicima od 8,7 posto, odnosno 4,1 posto.

Loš dan imale su dionice brodara, pa se tako među glavnim gubitnicima našla dionica Alpha Adriatic, čija je vrijednost potonula 10,4 posto, no na oskudnom prometu od 3,4 tisuće kuna, a slijede ju dionice Jadroplova i Atlantske plovidbe, koje su oslabile redom 4,9 posto i 2,7 posto.

Dobitnik dana Tehnika +14,74% 179,00

Gubitnik dana Alpha Adriatic -10,43%, 103,00

CROBEX +0,33% 2.138,85

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!