ZAGREBAČKA BURZA

Mješovita izvedba dioničkih indeksa, rezultati kompanija u fokusu

Bionic
Reading

Kvartalni rezultati kompanija počeli su ozbiljnije pristizati ovaj tjedan, te su se nalazili u fokusu investitora na domaćem tržištu kapitala. Ključni dionički indeksi u srijedu su imali mješoviti dan, bez jasnog trenda, te zaključili na suprotnim stranama. CROBEX je ojačao blagih 0,15 posto, dok je istovremeno uži indeks CROBEX10 kliznuo 0,11 posto u crveno

Sektorske dobitnike je predvodio indeks transportnog sektora s 2,6 posto plusa, čime je kompenzirao dio gubitaka od dana ranije.

Ukupan promet se zadržao na približnoj razini kao i dan ranije, od oko 7 milijuna kuna, ali je tome pridonijela blok transakcija dionicom Hrvatskog Telekoma u iznosu od 2,7 milijuna kuna podigla ukupan promet, dok je redovan promet iznosio svega 4,4 milijuna kuna.

U redovnom trgovanju nije bilo milijunaša, a najbliže tome se približila dionica Ericsson Nikole Tesle s 917 tisuća kuna prometa i rastom cijene od 0,3 posto, čime bilježi nastavak rasta na krilima snažnih kvartalnih rezultata. Po prometu slijedi dionica HPB-a koja je stagnirala cijenom pri oko 690 tisuća kuna prometa.

Dobitnik dana je povlaštena dionica Končar distributivnih i specijalnih transformatora koja je skočila 7,8 posto, ali na skromnom prometu od ispod 10 tisuća kuna, a svakako vrijedi izdvojiti inače slabo likvidnu dionicu Kutjeva koja je na oko 150 tisuća kuna prometa porasla 6,6 posto.

Među likvidnijim gubitnicima možemo izdvojiti dionicu Jadroagenta padom cijene od 1,4 posto, a slijedi dionica Valamar Riviere koja je oslabila 1,1 posto.

Dobitnik dana: Končar D&ST +7,82% 1930,00

Gubitnik dana: Jadroagent -1,35% 1460,00

CROBEX: +0,15% 1.934,02