Nova natjecateljska sezona

MIXX Awards Croatia u potrazi je za najboljim digitalnim os-tvarenjima: Viral i Video Advertising nove su kategorije

12.10.2023 u 11:37

Bionic
Reading

Prijaviti se mogu projekti koji su se provodili od 6. veljače 2023. do 25. siječnja 2024. godine, a pob-jednici 14. izdanja natjecanja bit će proglašeni na svečanim dodjelama Dana komunikacija u Rovinju

U tijeku je novo izdanje natjecanja MIXX Awards Croatia, koje već četrnaestu godinu u Hrvatskoj nagrađuje najbolje digitalne kampanje (Brand Awareness Campaign, Direct Response and Lead Generation Campaign, Cross-Media Integration Campaign, Campaign Effectiveness i Corporate Social Responsibility Campaign) te alate/platforme u području tržišnih komunikacija (Best Digital Product, Best Media Strategy, Best Branded Content, Best Website, Best Social, Influencer Marketing, Viral, Video Advertising, Best Tech & Innovation, Best Publisher Project)!

Nova natjecateljska sezona popratit će i recentna tržišna kretanja uvođenjem novih kategorija: Viral će okupiti kampanje koje su postigle izvanredne rezultate i najveću razinu potrošačkog engagementa u digitalnom okruženju objavom slike, videa ili drugog materijala; dok će kategorija Video Advertising prepoznati one prijave koje su produkcijom i korištenjem videooglašavanja i videoformata postigle kreativni iskorak iz uobičajene prakse pukog reproduciranja TV oglasa na digitalnim platformama.

'Iako je digitalno tržište u Hrvatskoj prešlo dugačak put u ovih 14 godina koliko se MIXX nagrade dodjeljuju, od 'malog i posebnog' segmenta na velikom medijskom tržištu do gotovo najbitnije grane oglašivačke industrije, sama važnost MIXX-a ostala je slična. Sudjelovanje i dobivanje nagrada na MIXX-u od suštinskog je značaja jer predstavlja priliku za prepoznavanje i afirmaciju izvanrednih kreativnih ideja i digitalnih strategija. Ovaj uspjeh ne samo da donosi prestiž i priznanje od strane stručnjaka u industriji, već i otvara vrata novim poslovnim mogućnostima i jača reputaciju kao lidera u digitalnom marketingu', poručio je Saša Škorić (Elektropionir), član Organizacijskog odbora natjecanja MIXX.

Natjecanje MIXX Awards Croatia, koje djeluje pod okriljem IAB-a Croatia – jedinstvene zajednice aktera na hrvatskom digitalnom tržištu i domaće adrese međunarodne organizacije IAB (Interactive Advertising Bureau) Global zadužene za unaprjeđenje i održavanje interaktivnog marketinga hrvatskoga tržišta na najvišem standardu – niz godina kvalitetno prikazuje presjek najboljega od domaće digitalne zajednice, a pobjednici će i ove godine u svečanoj atmosferi biti proglašeni na dodjelama nagrada Dana komunikacija.

Natjecatelje očekuje ukupno pet nagrada za kampanje i nagrada Best in Show, dok se najbolje digitalne alate/platforme nagrađuje s deset nagrada. Članovi žirija ocjenjivat će kombinaciju strategije, izvedbe, kreativnosti i postignutih rezultata. Sve one koji marljivo stvaraju razveselit će i posebna ponuda 4 + 1 – prijavitelji koji podnesu četiri prijave mogu još jedan projekt prijaviti bez naknade!

Redovni prijavni rok traje do 21. prosinca 2023., a prijave su moguće do 25. siječnja 2024. – kada završava kasni prijavni rok. Kvalifikacijski period obuhvaća sve projekte koji su realizirani od 6. veljače 2023. do 25. siječnja 2024. godine. Sve informacije o natjecanju, prijavnicu i pravilnik pronađite na službenim stranicama www.danikomunikacija.com.