potvrdilo vijeće

Miran Gosta v.d. ravnatelj HAKOM-a

  • Autor: N. S./Hina
  • Zadnja izmjena 21.06.2018 11:32
  • Objavljeno 21.06.2018 u 11:32
Mario Weber, bivši ravnatelj HAKOM-a

Mario Weber, bivši ravnatelj HAKOM-a

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Vijeće Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM) imenovalo je Mirana Gostu vršiteljem dužnosti ravnatelja te regulatorne agencije do imenovanja novog ravnatelja, stoji u odluci objavljenoj na mrežnim stranicama HAKOM-a.

Vijeće je na sjednici u srijedu razriješilo dužnosti ravnatelja HAKOM-a Maria Webera prije isteka razdoblja na koje je imenovan jer je svojim radom i ponašanjem doveo u pitanje svoj ugled i ugled HAKOM-a, stoji u odluci.

Većinom glasova Vijeće, pod predsjedanjem Tonka Obuljena, odlučilo je imenovati Mirana Gostu vršiteljem dužnosti ravnatelja te agencije.

Gosta je od 2003. zaposlen u Hrvatskoj agenciji za telekomunikacije, pravnom prethodniku HAKOM-a, pa je od njezina osnivanja upoznat sa svim radnicima i radnim mjestima i ustrojem, djelovanjem i propisima HAKOM-a.

Završio je Fakultet elektrotehnike i računarstva 2003., a magistrirao je 2006. Autor je i koautor 12 znanstvenih radova s međunarodnom recenzijom e jednog poglavlja u knjizi.

U HAKOM-u je radio na poslovima projektanta u Odjelu za radio i televiziju, voditelja Odsjeka za televiziju i voditelja projekata, pa do višeg stručnjaka za planiranje radiodifuzije, sudjelujući u svim važnijih projektima. 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!