PLINOFIKACIJA ZADRA

Ministar poljoprivrede 'spojio' Marasku na plinsku mrežu

  • Autor: L. A.
  • Zadnja izmjena 12.09.2012 14:47
  • Objavljeno 12.09.2012 u 14:47
jakovina

jakovina

Izvor: tportal.hr / Autor: L.A.

'Projektom plinofikacije i ulaganjem u modernizaciju, ostvarili smo nekoliko važnih ciljeva. Smanjili smo troškove energije za 30 posto i emisije stakleničkih plinova za 55 posto, a povećali energetsku učinkovitost industrijskog pogona. Novi pogon smanjuje Maraski trošak po jedinici proizvoda, što će zasigurno ojačati konkurentnost naši proizvoda i njihov uspješniji plasman na tržište', izjavio je Montabelo

Direktorica tvrtke EVN Croatia Evelyn Panis je naglasila kako će se do kraja godine na plinsku mrežu spojiti još nekoliko poslovnih subjekata i to Opća bolnica Zadar, Sportski centar Višnjik i Hoteli Falkensteiner na Boriku.

'Zahvaljujem se Maraski i gospodinu Montabelu što su uložili značajna sredstva u osiguranju tehničkih preduvjeta za korištenja plina što su već sada prepoznali sve važniju ulogu plina u postizanju održivog i konkurentnog gospodarskog razvoja Hrvatske. Projekt plinofikacije nudi povoljan energent i mogućnost uštede kroz dugoročno planiranje, ekološki prihvatljiv izvor energije i pouzdan i siguran izvor opskrbe', naglasila je Panis.

Tvrtka EVN Croatia je do sada u plinofikaciju Zadarske županije uložila sto milijuna kuna i izgradila 30 kilometara plinske mreže, a u projektu plinofikacije Dalmacije planira na mrežu spojiti 130.000 korisnika. U Zadru je do sada ostvareno 85 priključaka.

Ministar Jakovina iskoristio je posjet Maraski kako bi se bolje upoznao s proizvodnim procesom i planovima tvrtke koju drži jednom od respektabilnijih respektabilnijim u Zadarskoj županiji.

'Vaši su rezultati odlični, a planovi izuzetni. Računajte na našu ozbiljnu podršku u onom što radite. Bit ćemo vam dobar i siguran partner', obratio se Jakovina svojim domaćinima.

Svečanost puštanja u rad toplinskog pogona Maraske svojom su nazočnošću uveličali župan Zadarske županije Stipe Zrilić, zadarski dogradonačelnik Darko Kasap i izaslanik veleposlanice Republike Austrije Andree Ikić-Böhm, dr. Christian Brawenz.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!