potpredsjednik Vlade

Milošević: Milanović me iznenadio, doživio sam da me pljuju i dovikuju dok sam šetao s Pupovcem. Proklijat će mržnja...

30.03.2021 u 19:47

Bionic
Reading

Političari moraju paziti na javnu riječ, rekao je potpredsjednik Vlade Boris Milošević u večerašnjem HTV-ovom Dnevniku komentirajući verbalne napade predsjednika Zorana Milanovića na čelnike vladajuće većine.

Milošević je rekao da ga je Milanović iznenadio te da to nije očekivao - Predsjednik je jedna vrsta ustavnog pravobranitelja koji se treba založiti da uvijek štiti slabije, da štiti ljudska prava, da ne dopusti da u društvu prevlada ili proklije mržnja... Ovi nastupi su sve suprotno tome, rekao je Milošević Dnevniku HRT-a.

Dodao je kako je Milanović s Miloradom Pupovcem, kojeg u posljednje vrijeme kritizira, surađivao te ne tako davno za njega rekao da je čovjek bez mrlje.

- Ne tako davno sam šetao često s gospodinom Pupovcem ulicama Zagreba i doživljavao zajedno s njim i pljuvanje i dovikivanje. Mislim da političari, pogotovo na javnim funkcijama, moraju paziti na javnu riječ, rekao je Milošević.

Upitan što se krije iza napada Milošević je odgovorio kako smatra da je predsjednik pogriješio u proceduri predlaganja kandidata za predsjednika Vrhovnog suda.

- Kako god bilo, predsjednica ili predsjednik Vrhovnog suda će biti izabrani glasovima većine u Hrvatskom saboru na prijedlog predsjednika koji je ustavni predlagatelj. Suradnja je nužna i jedino moguće rješenje, poručio je Milošević, a na pitanje stavlja li se predsjednik u poziciju šefa oporbe, kao što je to rekao premijer, odgovorio je: - Definitivno je glasniji od oporbe.

Što se tiče smještajnog zbrinjavanja nakon potresa na Banovini, Milošević, koji je i zamjenik predsjednika Stožera Tome Medveda za koordinaciju aktivnosti vezanih za posljedice potresa, rekao je da nitko nije na otvorenom nebu. Ima još zahtjeva za stambenim zbrinjavanjem, koji se provjeravaju.

- Kontejnerska naselja su zapravo najbolje privremeno rješenje jer imaju najbolju infrastrukturu, niskonaponsku mrežu, vodovod, odvodnju, internet, ali nastojali smo i da ljudi ostanu u svojim selima, zaseocima, blizu svojih porušenih kuća, što stvara, naravno, određene izazove, rekao je Milošević.

Dodao je kako je potres ogolio i potencirao brojne probleme koji su postojali i prije potresa, poput depopulacije, lošeg održavanja puteva, nedostatka vodoopskrbne mreže...

Mnoga naselja još nemaju vodu. Milošević je rekao da je to veliki problem. - Hrvatske vode su donijele stratešku odluku da se krene u realizaciju projekata vodoopskrbne mreže za projekte za koje postoji dokumentacija, rekao je Milošević, dodavši kako se bunari nisu mogli krenuti čistiti jer svaki jači aftershock zamuti vodu.