INVESTICIJA OD 5 MILIJUNA EURA

Boris Mikšić gradi novu tvornicu i postaje broj 1 u Europi

13.11.2017 u 12:52

Bionic
Reading

Boris Mikšić, bivši kandidat za predsjednika Hrvatske i uspješni poduzetnik, najavio je investiciju u gradnju nove tvornice u Belom Manastiru, kojom će postati najveći proizvođač antikorozivnih folija u Europi

U novu investiciju vrijednu pet milijuna eura Boris Mikšić  kreće zbog  kontinuiranog rasta potražnje za njegovim inovativnim sredstvima zaštitu od korozije.  

Nova tvornica niče u blizini postojećeg objekta u poslovnoj zoni u Belom Manastiru. Projekt širenja sufinancira Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u sklopu programa europskih fondova, a dijelom se financira kreditom PBZ-a.

Tvrtka EcoCortec specijalizirana je za proizvodnju folija prema Cortecovoj inovativnoj tehnologiji hlapljivih inhibitora korozije te nudi kupcima kompletne usluge konfekcioniranja, ekstrudiranja i tiskanja.

Kompanija gotovo cijelu proizvodanja izvozi na globalno tržište. Među zvučnim imenima koja koriste Ecocortecove proizvode su najveći automobilski proizvođači (Mercedes, Volvo, Renault, Ford, Toyota) i druge industrijski divovi poput Boscha, IBM-a, General Electrica, Caterpillara, Ruskih željenica i sl.

‘EcoCortec je jedan od najuspješnijih projekata u mojoj karijeri. On simbolizirala budućnost Hrvatske kakvu je vidim a to je sinergija mladih stručnjaka i novih tehnologija. Sanjao sam hrvatski proizvod koji uspješno konkurira na svjetskom tržištu a s EcoCortecom smo to ostvarili. No ovo je tek početak, poneseni odličnim rezultatima plan nam je otvaranje još tvornica u Hrvatskoj iz koje ćemo izvoziti u sve zemlje svijeta’, poručuje Mikšić.

Mikšićev optimizam potvrđuju i odlični poslovni rezultati. Njegova tvrtka lani je ostvarila rast prihoda od 23 posto na 26,7 milijuna kuna, uz respektabilnu neto dobit od 4,9 milijuna kuna (+182,7 posto).

Pritom treba naglasiti da kompanija ima vrhunski bonitet zbog niske razine zaduženosti i izuzetno dobrih pokazatelja likvidnosti.