TAJNI MEHANIZAM

Menadžeri Ikee primaju bonuse na tajne račune

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 23.11.2009 12:46
  • Objavljeno 23.11.2009 u 12:33
ikea

ikea

Izvor: tportal.hr / Autor: arhiva

Švedski div za proizvodnju namještaja Ikea, čije je rukovodstvo poznato po štedljivosti, ima tajni mehanizam isplate bonusa za svoje vodeće menadžere, preko kojeg u eri krize šest vodećih ljudi iz uprave kompanije dobivaju oko tri milijarde dolara godišnje

Postojanje tajnih bonusa potvrdio je nedavno i Johan Stenebo, bivši pomoćnik Ingvara Kamprada, osnivača Ikee. U knjizi Istina o Ikei on tvrdi da na svakih tisuću kruna profita 100 kruna odlazi u tzv. porezne rajeve. To znači da u godišnjem prometu švedskog koncerna deset posto završi u off shore kompanijama, piše srpski Blic pozivajući se na švedski list Vekans Affaire.

Rukovodstvo Ikee demantiralo je tvrdnje da ima tajne mehanizme. 'Mikael Ohlsson izvršni direktor grupe Ikea, dobiva fiksnu plaću za svoj rad i ne dobiva bonuse', naveo je Goran Grosskopf, predsjednik Ingka holdinga, čije su kćeri sve kompanije grupe Ikea.

Službeno, plaća rukovodstva Ikea prilično je skromna po mjerilima uspješnih svjetskih kompanija. Tako je bivši generalni direktor Anders Dahlvig zarađivao oko milijun dolara godišnje.

Sam osnivač švedske kompanije, koji je prema časopisu Forbs sa 22 milijarde dolara najbogatiji Europljanin, a peti u svijetu, odavno je prozvan 'vitezom škrticom'. Zaposlenicima Ikee savjetuje se da koriste obje strane lista papira kad pišu, sam leti ekonomskom klasom i posjećuje jeftine restorane. U svojoj filozofiji Ikee, koju je formulirao davne 1976. Kamprad je kao osnovno pravilo naveo da se 'dobri rezultati postignu ograničenim sredstvima'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi