žIVOTNO OBRAZOVANJE

MBA iz poduzetništva za idealan početak uspješnog poslovanja

31.05.2017 u 15:45

Bionic
Reading

Poduzetništvo se često svodi na prepoznavanje problema i razvoj njihova rješenja. Međutim, učinkovito rješavanje problema samo je dio jednadžbe. Za razvitak dobre ideje i njenu uspješnost nužno je pažljivo planiranje i dobar marketing

U ubrzanom globalnom gospodarstvu kojim upravlja tehnologija, sposobnost tvrtke da konstantno evoluira, inovira, iskoristi prilike i reagira na razvoj više ne predstavlja stratešku prednost. Sada je to jednostavno poslovna potreba.  Ova se tvrdnja posebno odnosi na start-up tvrtke. Osnivači start-up tvrtki nerijetko dijele osobne kvalitete poput dobre radne etike, tolerancije, visokog rizika i vizije. No, postoje i druge osobine koje su također korisne poput upravljačke i analitičke vještine te posjedovanja velikih mreža kontakata. Kako bi ih stekli, program obrazovanja MBA iz poduzetništva i inovacija jedna je od najboljih dostupnih opcija. Ovim obrazovanjem polaznici dobivaju uvid u praktične vještine koje pomažu pri stvaranju i vođenju poslovanja. Također polaznici mogu susresti zanimljive, motivirane kolege koji bi im mogli pomoći u razvoju tvrtke ili start-upa.

Usavršavanje poduzetništva može vam pomoći da razvijete, naglasite i plasirate na tržište svoje velike ideje

Poduzetništvo se često svodi na prepoznavanje problema i razvoj njihovih rješenja. Međutim, učinkovito rješavanje problema samo je dio jednadžbe. Za razvitak dobre ideje i njenu uspješnost nužno je pažljivo planiranje i dobar marketing. To se može postići sustavom pokušaja i pogreški ili upisom na MBA program s naglaskom na poduzetništvo koji nude učinkovite alate za razvitak dobre ideje i njenu uspješnost.

„Inovacija znači pretvaranje nove kreativne ideje u proizvod ili uslugu koji bilježe uspjeh na tržištu. Stoga, uspješno upravljanje inovacijama zahtijeva tehnološku izvrsnost u kombinaciji s dubokim poslovnim znanjem i poduzetničkim načinom razmišljanja. U našem društvu koje se temelji na znanju ova je kombinacija ključna za održivi gospodarski razvoj“, rekao je prof. Nikolaus Franke, akademski direktor Profesionalnog MBA programa za poduzetništvo i inovacije na poslovnoj školi WU Executive Academy u Beču.

Professional MBA Entrepreneurship & Innovation program poslovne škole WU Executive Academy  pruža odgovarajuće vještine i tehnike, a time i podučava poduzetničko razmišljanje i djelovanje. Članovi fakulteta su međunarodno priznati stručnjaci. Organizatori - TU Wien i Vienna University of Economics and Business (WU) - predstavljaju vezu između tehnološke izvrsnosti i poslovne sposobnosti. Ovaj MBA program važan je korak u prijenosu najsuvremenijih znanja i vještina upravljanja na najvišoj međunarodnoj razini.

MBA učilište može vam pomoći da izbjegnete oštre lekcije poslovnog svijeta

Jedna od prednosti MBA programa je da polaznike može naučiti važne poslovne lekcije dok sjedite u sigurnosti predavaonice. Na MBA programima poslovne škole WU Executive Academy predavači su poznati stručnjaci iz svijeta poslovanja i akademske zajednice. Nastava uključuje analizu konkurentnosti, učenje analize prikupljenih podataka, optimalno upravljanje proizvodnjom i još mnogo toga. Izvrsna podloga na mnogim područjima može polaznicima pomoći da učinkovito vode poslovanje te da izbjegnu potencijalne skupe pogreške.

Zajednica na MBA učilištu biti iznimno od koristi vama i vašoj tvrtki

Prema jednom istraživanju oko 78% start-up tvrtki imalo je korist od profesionalnog umrežavanja, ili susretanja s grupama i pojedincima iz različitih dijelova poslovnog svijeta. Visoka razina aktivnosti umrežavanja povezana je s prednostima poput veće profitabilnosti i većeg rasta prihoda. Ovi programi privlače perspektivne lidere iz različitih područja i industrija od kojih neki vjerojatno donose ideje, tehnike i filozofiju kojima možda ostali polaznici nisu bili izloženi tijekom svog profesionalnog života. Budući da je riječ o izvanrednoj nastavi polaznici mogu nastaviti raditi, primjerice, na svom start-upu tijekom školovanja na MBA te odmah početi primjenjivati zanimljive ideje od strane svojih kolega. Ovo je veliki potencijal za postizanje brzih i povoljnih rezultata za polaznika i njegovu tvrtku.

Start-up svijet je uzbudljiv, ali nudi puno prostora za skupe pogreške. Pohađanjem MBA programa polaznici mogu razviti vrijedne vještine, naučiti važne poslovne lekcije i stvoriti mrežu poslovnih kolega što će pomoći poslovnom čovjeku i njegovu poslovanju.

Zainteresirani ste za upis programa MBA iz poduzetništva i inovacija ? Posjetite internetsku stranicu poslovne škole WU Executive Academy kako biste saznali više informacija. O školarinama poslovne škole WU Executive Academy više saznajte OVDJE. Rok za prijavu je 30. lipanj 2017.