PROMJENE NA VRHU

Marin Poljak novi predsjednik Uprave Leda

05.09.2018 u 15:06

Bionic
Reading

Novi predsjednik Uprave Leda je Marin Poljak, a dosadašnji je predsjednik Uprave Dario Vrabec dao ostavku i napušta kompaniju, izvijestili su u srijedu iz Agrokora

Dario Vrabec obavijestio je Nadzorni odbor (NO) Leda da na svoj zahtjev daje ostavku na mjesto predsjednika Uprave i napušta kompaniju, kaže se u priopćenju. Po primitku obavijesti održana je sjednica NO Leda, na kojoj su njegovi članovi primili na znanje ostavku dosadašnjeg predsjednika Uprave i imenovali Marina Poljaka za novog predsjednika Uprave Leda d.d.

Riječ je o menadžeru s gotovo dvadeset godina upravljačkog iskustva u multinacionalnim kompanijama iz FMCG sektora.

Poljak dolazi iz tvrtke Philip Morris International s pozicije direktora transformacije za ključna europska tržišta, a prethodno je bio na poziciji direktora marketinga i komercijalne strategije Philip Moris International Alpe Adria.

Od 2013. do 2016. Poljak je radio kao komercijalni direktor i član Uprave Philip Morrisa Zagreb, čemu je prethodila pozicija marketinškog menadžera EEMA regije.

  • +25
Glasanje o nagodbi u Agrokoru Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Prije Philip Morrisa bio je zaposlen u British American Tobacco, gdje je bio rukovoditelj marketinga za tržišta Hrvatske te Bosne i Hercegovine, a nakon toga i brand menadžer za premium brandove u Ukrajini i Moldaviji te grupni brand i HoReCa menadžer u Turskoj.

Završio je Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu te cijeli niz dodatnih internacionalnih profesionalnih usavršavanja.

Izvanredna uprava zahvaljuje se Vrabecu na njegovom dugogodišnjem doprinosu uspješnom poslovanju Leda te očuvanju proizvodnje u izuzetno teškim uvjetima koji su prethodili otvaranju postupka izvanredne uprave u Agrokoru kao i tijekom samog postupka, kaže se u priopćenju.