kako došlo, tako prošlo

Manija Black Fridaya je stigla, gužve ispred Linksa više nema, no police su poharane

29.11.2019 u 11:09

Bionic
Reading

Black Friday stigao je u Hrvatsku. Trgovci diljem glavnog grada iz izloga mame popustima - 20 posto, 50 posto, do 80 posto, dobit ćete sve samo da dođete u njihovu trgovinu! U bacanju mamaca u Hrvatskoj, ali i svijetu prednjače prodavači informatičke opreme koji se bore za svakog kupca laptopima, konzolama, monitorima i raznim gadgetima

Prvi ozbiljniji Black Friday u Hrvatsku je došao lani i između ostaloga ostao je zapamćen po dugačkim redovima kupaca koji su cijelu noć kampirali ispred trgovine informatičke opreme Links na zagrebačkoj Trešnjevci.

Ove godine Links se potrudio oko organizacije i podigao to na višu razinu: jasno su istaknuli koliko komada koje konzole ili kojeg laptopa stoji na lageru, pred trgovinom su stajali zaštitari kako bi se spriječila naguravanja ispred ili u trgovini, a kao mjera krajnje nužde doveden je i tim hitne pomoći koji još uvijek dežura ispred trgovine.

Dežurni dvojac bolničara srećom nije imao intervencija, niti su zaštitari imali previše posla, kao što to imaju snage sigurnosti u SAD-u, u kojem se na Crni petak bilježe i ljudske žrtve.

Već poslije 9.30, kada smo stigli u trgovinu, prevelike gužve nije bilo. Nema redova pred trgovinom, na gornjoj etaži stoji još ponešto naslaganih povoljnih laptopa, kojima će roditelji sigurno razveseliti svoju djecu. Na donjoj etaži, na kojoj su konzole, grafičke kartice, mehaničke tipkovnice i miševi za gejmere, nešto je življe - tu obitavaju kupci dubljeg džepa, uglavnom tinejdžeri, studenti i svi koji se tako osjećaju te koji traže pravi komad hardvera. Za dobru atmosferu u trgovini brine se i DJ, ali i Mario Petreković, poznati komičar koji animira kupce.

  • +8
Crni petak Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Iako gužve više nema, slike koje su reporteri Pixsella snimili noću, kao i poluprazne police u trgovini, jasno ilustriraju kakva je danas bila navala na Links, pa će trgovci, a vjerojatno i kupci, nakon ovog Crnog petka biti zadovoljni.