VELIKI IGRAČ

Malezijski milijarder želi uložiti u projekt kod Dubrovnika

Bionic
Reading

Vincent Tan, milijarder iz Malezije, u nedjelju je u Dolima obišao lokaciju i upoznao se s jednim od najvećih hrvatskih projekata pod imenom Pearl of Dubrovnik, piše Slobodna Dalmacija

U ime developera Profectus grupe malezijskog biznismena, čije poslovno carstvo Forbes procjenjuje na 1,3 milijarde dolara, s projektom je upoznao Vincenco Blagaić. Kako je objasnio, Pearl of Dubrovnik sastoji se od više faza na teritoriju Hrvatske i Bosne i Hercegovine, ukupne vrijednosti do 5 milijardi eura. Gost iz Malezije od ranije je upoznat sa projektom, ali je prvi put došao u Dole zajedno sa svojim suradnicima.

Ishodište projekta u koji će uložiti su Tri sestrice, hotelsko apartmansko naselje s marinom i vilama na moru kod Dola, čija je vrijednost oko 1 milijardu eura, a sastoji se od hotelskog kompleksa od 7 hotela, apartmanskog kompleksa sa 400 apartmana, marine za 400 brodova, oko 220 vila, te golf terena sa 27 rupa i šoping ulicom.

Cjelokupni zaokruženi projekt u maksimalnoj vrijednosti od čak 5 milijardi eura uključuje i izgradnju aerodroma za poslovne džetove, dodatne golf terene, te također investicije unutar BiH, odakle bi se mogla koristiti radna snaga, te opskrbljivati hranom.

'Pregovaramo već godinu dana, već smo se sastajali u Kuala Lumpuru i Londonu, a sada smo potpisali predugovor za jedan od sedam hotela u okviru bazičnog projekta Tri Sestrice. To će biti hotel najviše kategorije u lancu Four Seasons. Za oko mjesec dana ćemo organizirati press konferenciju na lokaciji Tri sestrice i javnost ćemo upoznati sa svim planovima i detaljima', rekao je Blagajić za Slobodnu Dalmaciju.

Ulagač Vincent Tan kazao je da je vrlo zadovoljan viđenim na području Tri sestrice, te da se veseli skorom početku realizacije. Zbog toga, je kako je naglasio, sa sobom doveo svoje najbliže poslovne suradnike kako bi se na licumjesta provjerili buduću investiciju.