KOD KONKURENCIJE

Macan, Mamić i Kolarić predavači u novoj PR školi

27.06.2013 u 15:47

Bionic
Reading

Merio Petrović, suvlasnik Millenium promocije, osnovao je preko tvrtke Vizual, Visoku školu za komunikacijski menadžment, prvu koja će u Hrvatskoj izvoditi cjeloviti program na području komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću

Iz Millenium promocije izvijestili su o osnivanju - Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment, koja nosi ime prema američkom pioniru odnosa s javnošću. Iako u Hrvatskoj postoje i državni fakulteti i privatne visoke škole koje izvode srodne programe, Bernays je prva institucija koja je objedinila i preddiplomsku (3 godine) i diplomsku (2 godine) razinu obrazovanja u području komunikacijskog menadžmenta. Upisi započinju već u srpnju, a nastava u studenom ove godine.

U priopćenju ističu kako je osnivanje poduprla kći Edwarda Bernaysa, Anna, inače profesorica na Sveučilištu Harvard koja će biti počasna predsjednica Akademskog savjeta Bernaysa te sudjelovati u izvođenju nastave. Kao osnivač škole upisana je tvrtka Vizual, u vlasništvu Marija Petrovića, koji je uz Božu Skoku i Mariju Šimić suvlasnik Millenium promocije.

Za prvog dekana Bernaysa imenovan je Damir Jugo, poznati hrvatski stručnjak za odnose s javnošću koji je proteklih desetak godina radio u agenciji Millenium promocija. Jugo je bio angažiran kao predavač na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti i Veleučilištu VERN', a u medijima često nastupa kao politički analitičar.

Izvijestili su o mnoštvu poznatih predavača, među kojima su, zanimljivo i brojni PR stručnjaci, zaposlenici tvrtki koje su konkurenti Millenium promocije: Aleksandra Kolarić, Dubravka Jusić, Kristina Laco, Drenislav Žekić, Ankica Mamić, Krešimir Macan, Dijana Dešković, Daria Mateljak, Mario Aunedi Medek, Mario Petrović, Lester R. Potter, Lynne Montgomery, Gordana Buljan Flander, Pero Maldini, Željko Jozić, Zlatan Gelb, Anđelko Milardović, Damir Novotny, Davor Bruketa i Nikola Žinić, Nikša Sviličić, Dražen Klarić i Vito Turšić.