tržište kapitala

Likvidnost uzletjela do čak 78,5 milijuna kuna, u fokusu dionica Tankerske Next Generation

Ilustracija

Ilustracija

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: TNG

U srijedu je na hrvatskom tržištu kapitala vladalo jednako raspoloženje kao dan ranije. Drugim riječima, glavni dionički indeksi su zaključili sa suprotnim predznacima.

CROBEX je upisao četvrti uzastopni pad s minusom od 0,12 posto te je zaključio na 1.974 boda. CROBEX10 je još jače skliznuo, 0,5 posto, dok je CROBEXplus ponovno ojačao i to u visini od 0,8 posto. Među sektorskim indeksima, industrijski i prehrambeni sektori su upisali pad, a među ostalima koji su ojačali, najveći rast je imao transportni sektor s plusom od 4,2 posto.

Likvidnost je u srijedu uzletjela do čak 78,5 milijuna kuna, na krilima blok transakcije s dionicama Tankerske Next Generation, koje su prikupile 72,2 milijuna kuna. Redovni promet je iznosio 6,3 milijuna kuna u kojem su također dionice Tankerske N.G. bile među najuspješnijima po likvidnosti prikupivši 1,2 milijuna kuna uz porast cijene od skoro 16 posto, što im je ujedno priskrbilo titulu dobitnika dana. Jedino izdanje koje je bilo likvidnije od Tankerske je dionica Valamar Riviere koja je prikupila 1,4 milijuna kuna uz pad vrijednosti od 1 posto.

Osim Tankerske, dobar dan su, među likvidnijim izdanjima imale i dionice Čakovećkih mlinova s dobitkom od 5,8 posto te Ingra s plusom d 1,6 posto. Gubitaše, također među likvidnijim izdanjima, predvodi Kutjevo s padom od 4,2 posto, zatim Solaris s minusom od 4,1 posto, te Turisthotel s gubitkom od 3,6 posto.

Dobitnik dana: Tankerska Next Generation +15,87% 73,00

Gubitnik dana: Kutjevo -4,18% 45,80

CROBEX -0,12% 1.974,30

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!