POMOĆ DOMAĆIM TVRTKAMA

'Kupujmo hrvatsko' u javnom sektoru

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 19.03.2009 14:46
  • Objavljeno 19.03.2009 u 14:46
tportal

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -

Ministrstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) i Hrvatska gospodarska komora (HGK) potpisali su danas sporazum o poslovnoj suradnji u provedbi izobrazbe u sustavu javne nabave.

Državna tajnica u Ministarstvu Tamara Obradović-Mazal je istaknula kako ovaj sporazum predstavlja nastavak dosadašnje suradnje.

Podsjetila je kako je temeljem lanjskog sporazuma s HGK održano niz radionica na kojima je ukupno sudjelovalo 417 polaznika iz svih aspekata procesa javne nabave, dok je temeljem sporazuma s HUP-om održana edukacija za 66 polaznika.

Upravo je ta dobra suradnja bila razlog da se obnovi sporazum o poslovnoj suradnji te da se u ovoj godini ostvare još bolji rezultati, kazala je Obradović-Mazal.

Potpredsjednica HGK za međunarodne odnose Dunja Konjevod je istaknula kako je interes sudionika za edukaciju velik te kako je taj vid obrazovanja za gospodarstvo izuzetno važan.

Radionice koje se održavaju po čitavoj zemlji prilika su da ljudi što više nauče te da se područje javne nabave u okviru države što više uredi, kazala je te napomenula kako je od 500-tinjak sudionika koji su lani sudjelovali u edukacijama njih 48 posto iz poduzeća, dok su preostali iz različitih institucija, lokalne uprave, županija itd.

Glavni direktor HUP-a Đuro Popijač je naglasio kako hrvatsko gospodarstvo i hrvatska industrija očekuju od javnog sektora da novac poreznih obveznika troši prvenstveno na hrvatske proizvode, transparentno i pošteno, stavljajući u jednakopravan položaj ponuditelje iz domaće industrije sa onima koji dolaze iz inozemstva.

Očekujemo da se ne proizvode kriteriji koji diskriminiraju domaći proizvod, što je u pojedinim slučajevima bio primjer, kazao je Popijač naglašavajući kako javni sektor treba biti nositelj i generator razvoja i podrške hrvatskog gospodarstva.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi