ATRAKTIVNO ZEMLJIŠTE

Kupac iz Splita od Moralića planira kupiti dio bivšeg ‘Jugovinila‘ i dovesti Amerikance koji će uložiti u turističku zonu

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 24.11.2021 09:00
  • Objavljeno 24.11.2021 u 09:00
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Na prostoru bivšeg "Adriavinila" u Kaštel Sućurcu, nastalog podjelom nekadašnjeg kemijskog diva "Jugovinila" na dvije tvrtke, na vidiku je još jedna promjena vlasništva.

Nakon što je splitska građevinska kompanija "Lavčević" prije četiri godine svoj dio zemljišta prodao "Marini Kaštela", tvrtki u vlasništvu nekadašnjeg kaštelanskoga gradonačelnika Josipa Berketa, za dolazak kupaca je spreman i dio terena iza kojeg stoji "Kemokompleks", firma u vlasništvu Envera Moralića, javnosti poznatog i po činjenici da se u njegovu portfelju nalazi vinarija "Kutjevo".

- Prodajem svoj dio od 100 tisuća četvornih metara. Budući da se radi o zemljištu uz more s kompletnom infrastrukturom, cijena neće biti ispod 200 eura po kvadratu – potvrdio je za Slobodnu Dalmaciju poznati poduzetnik.

– Prije tri godine imali smo u planu izgradnju turističkog kompleksa u Sućurcu u suradnji s našim poslovnim partnerom "Eagle Hills" (Emaar) iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, u koji bi bilo investirano 250 milijuna eura. Dogodilo se, međutim, da Grad Kaštela nije imao završen Urbanistički plan uređenja (UPU) za taj prostor i projekt nije odobren.

Kad je taj projekt propao, zamrle su sve druge aktivnosti, a Berket i ja smo ostali u suvlasništvu zemljišta u omjeru 50 naprama 50 posto. U međuvremenu se promijenila situacija na tržištu, a mi se nismo podijelili – podsjetio je naš sugovornik na dio događanja oko atraktivne lokacije uz obalu Kaštelanskog zaljeva, ukupne površine 220 tisuća kvadrata, te dodao:

Sada je status quo. Svoj dio prodajem jer ne bih htio ići ni s kim u bilo kakve kombinacije. Čekam da se pojave kupci.

Za sada imam potencijalnog iz Splita, a on je u kontaktu s poslovnim ljudima iz Amerike zainteresiranim za ulaganje u Kaštela.

Moralićev "Kemokompleks" i "Lavčević" su, podsjetimo, 2003. godine kupili "Adriavinil". Početna cijena nekadašnjeg simbola dalmatinske industrije bila je 15 milijuna eura, a prodan je iz petog pokušaja za 5,3 milijuna eura.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!