Raise the Bar

Kuhar ste ili slastičar i željni ste novih znanja? Prijavite se za stipendiju koja će vas odvesti na najbolja svjetska učilišta

19.01.2023 u 09:00

Bionic
Reading

Kuhari i slastičari koji imaju do pet godina iskustva rada u ugostiteljstvu i svoju budućnost vide u visokoj gastronomiji mogu se prijaviti na Stipendije Raise the Bar

Sve što je potrebno napraviti za prijavu jest ispuniti prijavni obrazac na internetskoj stranici projekta Raise the Bar te priložiti životopis i motivacijsko pismo.

U sklopu Stipendija, Coca-Cola HBC Adria četvrtu godinu zaredom, u suradnji sa stručnjacima iz ugostiteljskog sektora, odabrat će kandidate kojima će omogućiti besplatnu edukaciju na renomiranim svjetskim učilištima.

Raise the Bar je do sada perspektivnim kuharima i slastičarima osigurao 10 stipendija. Prošlogodišnji dobitnici, chefovi Monika Gubić, Rok Smonkar i Ante Kapović te slastičarka Marija Prša, dobili su priliku nastaviti svoj profesionalni razvoj na renomiranim svjetskim učilištima Le Cordon Bleu Istanbul, Ecole Ducasse te ALMA - la Scuola Internazionale di Cucina Italiana.

Prijave za Stipendije otvorene su do 1. veljače 2023., nakon čega slijedi proces odabira koji se odvija u dva dijela. Prvi dio obuhvaća analizu pristiglih prijava tijekom koje će predstavnici Odjela za ljudske potencijale Coca-Cole HBC Hrvatska i članovi tima Raise the Bar u obzir uzeti motivaciju kandidata, njihovo iskustvo te planove za budući razvoj. U drugom će dijelu tehničko znanje kandidata ocjenjivati vrhunski chefovi, sommelieri i stručnjaci iz ugostiteljskog sektora. Školu i program stipendisti biraju u suradnji s Raise the Bar timom, u skladu sa svojim znanjem, iskustvom i planovima, kako bi im dodatna edukacija omogućila da karijeru razvijaju u željenom smjeru.

Raise the Bar strateška je platforma Coca-Cole HBC Adria čiji je cilj povećati kvalitetu obrazovanja radne snage u ugostiteljstvu i turizmu. Raise the Bar omogućuje usklađivanje vještina i znanja ugostiteljskih i turističkih djelatnika s potrebama poslodavaca trima programima: Akademijom za konobare, bariste i barmene, Stipendijama za kuhare i slastičare te edukativnim programom Raise the Bar Youth koji je namijenjen učenicima završnih razreda srednjih škola s ugostiteljskim i turističkim smjerovima.