pametni gradovi

Za najviše četiri mjeseca svi autobusi i tramvaji ZET-a imat će besplatan WiFi

  • Autor: T. O.
  • Zadnja izmjena 16.11.2018 14:29
  • Objavljeno 16.11.2018 u 14:09
tportal

Izvor: ZET / Autor: Licencirane fotografije

Zagrebački električni tramvaj, nakon što je u sklopu pilot-projekta opremio tri tramvajska vozila i tri autobusa uređajima za bežični pristup internetskoj mreži, od petka 16. studenoga osigurao je uslugu u još 60 niskopodnih tramvaja i 58 autobusa

Kako doznajemo iz ZET-a, sva vozila s besplatnim pristupom internetu označena su naljepnicom s oznakom WiFi, koju putnici mogu lako uočiti.

'ZET nastavlja s projektom uvođenja besplatnog interneta u tramvaje i autobuse. Nakon završenog pilot-projekta sada puštamo u promet 60 niskopodnih tramvaja i 58 autobusa opremljenih besplatnim internetom, a koji će biti posebno označeni. No ni tu nećemo stati. U postupku je ugradnja sustava za bežični internet i u svim preostalim niskopodnim tramvajima i 213 autobusa, što bi trebalo biti završeno u iduća tri, četiri mjeseca', izjavila je u petak direktorica ZET-a Ljuba Žgela na trešnjevačkoj Remizi prilikom predstavljanja projekta bežičnog pristupa internetskoj mreži u ZET-ovim vozilima.

U pratnji suradnika ovom događaju prisustvovao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te je u skladu s velikim interesom građana i razvojnim trendom Grada Zagreba izrazio zadovoljstvo zbog uvođenja usluge besplatnog interneta, koja će putnicima ZET-a pružiti pozitivna iskustva i omogućiti da budu online 24 sata dnevno.

Cilj projekta je, javljaju iz ZET-a, podizanje standarda usluge javnog prijevoza u Zagrebu, što je ranije potvrdio pilot-projekt besplatnog interneta u tri tramvaja i tri autobusa, koji je naišao na odobravanje putnika, posebice mlađih generacija. Inače, uvođenje internetskih usluga u tramvajima ZET-a omogućeno je zahvaljujući tehničkoj podršci Hrvatskog Telekoma.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić na predstavljanju novih tramvaja i autobusa s besplatnim internetom u Zagrebu 16. studenoga 2018.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić na predstavljanju novih tramvaja i autobusa s besplatnim internetom u Zagrebu 16. studenoga 2018.

Izvor: ZET / Autor: Licencirane fotografije

Usluga besplatnog interneta bit će omogućena svim korisnicima i funkcionira na način da se korisnika nakon spajanja na internetsku mrežu u vozilu dovodi do internetske stranice ZET-a, a nadalje je omogućeno pregledavanje svih stranica, osim onih neprimjerenog sadržaja.

Besplatno korištenje interneta u vozilima ZET-a omogućeno je u trajanju od 30 minuta, nakon čega je potrebno ponovno se prijaviti ukoliko korisnik želi nastaviti koristiti WiFi mrežu.

  • +6
  • +3

U postupku je ugradnja sustava za bežični internet i u svim preostalim niskopodnim tramvajima i 213 autobusa

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!