tržište kapitala

Kraš više nije u prvom planu, dobitinik dana Saponia

Saponia

Saponia

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Nakon što je dionica Kraša dominirala domaćim tržištem kapitala u zadnjih dva tjedna, danas je dionica ispala iz fokusa, sa svega 700 tisuća kuna prometa, čime je zauzela tek četvrto mjesto po likvidnosti, dok joj je cijena oslabila 0,6 posto. Ukupan dionički promet je iznosio svega 9,4 milijuna kuna, što je približno na razini trgovanja od petka, ali daleko ispod prosjeka zadnja četiri tjedna

Dionički indeksi su se blago oporavili, pri čemu su CROBEX i CROBEX10 ojačali 0,15 posto i 0,21 posto. Iako su indeksi dan zaključili u zelenom, najlikvidnija izdanja su u pravilu bila u crvenom, bez dobitnika među top pet najlikvidnijih dionica.

U fokusu investitora je bila dionica Liburnia Riviera Hotela koja je na prometu od 1,7 milijuna kuna potonula gotovo 11 posto, i to nakon vijesti kako cijena u javnoj ponudi za preuzimanje iznosi 4.761,17 kuna. Među milijunašima je bila još samo dionica Atlantic Grupe, koja je pri 1,6 milijuna kuna prometa oslabila 1,6 posto.

Gubitnik dana je ipak dionica Uljanik plovidbe koja je potonula 25 posto, što je posljedica predstečajne nagodbe, dok među dobitnicima vrijedi izdvojiti Saponiju sa 9,7 posto rasta cijene, kao i 6,6 posto rasta u dionici Tankerska Next Generation.

Dobitnik dana: Saponia +9,73% 248,00 kn

Gubitnik dana: Uljanik plovidba -25,00% 28,80 kn

CROBEX: +0,15% 1.929,55 bodova

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!