BUSANJE U PRSA

Kosor odlučna da bude odlučna

  • Autor: L. Filipović
  • Zadnja izmjena 27.01.2011 15:00
  • Objavljeno 27.01.2011 u 11:10
Jadranka Kosor

Jadranka Kosor

Izvor: tportal.hr / Autor: Karmen Mrkić

'Dolazi vrijeme kad moramo naći snage da svi zajedno sjednemo za isti stol i dogovorimo se oko nekih tema gdje treba napraviti radikalne promjene', ustvrdila je danas premijerka Jadranka Kosor otvarajući konferenciju 'Zadnje odluke prije ulaska u EU'

Premijerka je pozdravila najave Hannesa Swobode da će Hrvatska završiti pregovore o ulasku u EU krajem lipnja.

'Sva poglavlja trebali bismo zatvoriti na proljeće. Ako to uspijemo u ožujku, pregovore ćemo zaključiti krajem lipnja. Tad ćemo moći reći da smo završili svoj posao', istaknula je Kosor.

Premijerka je naglasila da je Vlada odlučna u tome da više nema odgađanja teških odluka, ali i da ne može napraviti sve sama. Kao jedan od primjera otpora promjenama, Kosor je istaknula protivljenje sindikata izmjenama Zakona o radu

'Bila je to jedna benigna odluka o ZOR-u. Izmjena jednog malog dijela zakona koja ne bi utjecala na radnička prava', rekla je Kosor.

Nakon premijerke, okupljenima u zagrebačkom hotelu Westin obratio se izaslanik predsjednika Hrvatske Josip Paro. On je pozdravio novu odlučnost Vlade te je naglasio da ulazak u EU neće biti lijek za sve domaće probleme.

Istaknuo je da je Hrvatska još uvijek previše zatvorena zemlja i da ćemo usahnuti ako se ne otvorimo prema svijetu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi