INDUSTRIJI JEFTINIJI PLIN

Koprivnica ima mjere za rast konkurentnosti

29.06.2010 u 15:22

Bionic
Reading

Za deset posto smanjene su cijene plina za proizvođačku industriju u Koprivnici, objavio je danas gradonačelnik Zvonimir Mršić predstavljajući novu politiku cijena gradskog komunalnog poduzeća Komunalac kojom se, osim smanjenja cijene plina, produžuju rokovi plaćanja za velike kupce komunalnih usluga

Od prvog srpnja veliki kupci plina moći će plin kupovati od šest do 10 posto jeftinije, odnosno umjesto dosadašnjih 2,66 kuna, cijena će im biti između 2,42 i 2,48 kuna.
Istovremeno velikim kupcima produljuju se rokovi plaćanja za preostale komunalne usluge sa sadašnjih 15 na čak 45 dana.

Gradonačelnik Mršić istaknuo je da na takav način Grad Koprivnica daje daha proizvodnji posebice onoj izvozno orijentiranoj te da ovim činom žele pokazati da ima nade te uputiti na pravi smjer kojim se može izaći iz krize. 'Samo proizvodnja usmjerenim ka izvozu te suradnja gospodarstva i javnim vlasti može rezultirati društveno odgovornim, a istovremeno efikasnim poslovanjem', kazao je Mršić

Uz Mršića su na press konfernciji bili predsjednik uprave Podravke Miroslav Vitković i direktor Hartmanna Boris Garaj. Vitković je kazao da će zahvaljujući ovom potezu gradskih vlasti Podravka na godišnjoj razini uštedjeti više od milijun kuna.

Boris Garaj iz Hartmanna nada se da će ovaj primjer lokalne zajednice slijediti i država odnosno državni monopolisti te industriji početi isporučivati konkurentnu cijenu energenata.
Gradska vlast procjenjuje da ukupni doprinos gospodarstvu Koprivnice ovim mjerama iznosi oko sedam milijuna kuna, što u krizi doprinosi prvenstveno očuvanju radnih mjesta.