NEDOVOLJNA JAMSTVA

Konstruktor i IGH ostali bez 'posla stoljeća' u Crnoj Gori

Bionic
Reading

Konstruktor i IGH izgubili su 'posao stoljeća', gradnju autoceste Bar - Boljare u Crnoj Gori, nakon što bankovna jamstva koja su dostavili u posljednji tren nisu bila dovoljna, javlja HRT

Ugovor će i službeno biti razvrgnut u četvrtak, odlučeno je na sjednici savjeta za autoceste Crne Gore na kojoj je sudjelovalo i premijer Milo Đukanović. Ministar prometa i pomorstva Andrija Lompar izjavio je novinarima da bankovna jamstva što ih je Konstruktor dostavio savjetu ne zadovoljavaju tražene zahtjeve, pa je predloženo crnogorskoj vladi da ugovor poništi, odnosno proglasi ga ništavnim.

"Svako dalje produženje roka ugrozilo bi vjerodostojnost čitava projekta", kazao je Lompar, dodavši da je Konstruktor imao dovoljno vremena, šest prvih i još dva mjeseca, da osigura valjana bankovna jamstva.

Savjet je vladi preporučio da se odmah počnu razgovori s drugorangiranim ponuđačem, grčko-izraelskim konzorcijem HCH Actorom, te da ti pregovori ne bi trebali trajati dulje od mjesec dana.

Podsjetimo, hrvatski Konstruktor sinoć je dostavio dokumentaciju koja se odnosi na dodatna jamstva financijskih institucija. Posrijedi je ugovor s američkom financijskom institucijom čiju valjanost su članovi Savjeta očito procijenili nedostatnom.

Kako saznaje crnogorski Radio Antena M, hrvatski Konstruktor sinoć je dostavio dokumentaciju koja se odnosi na dodatna jamstva financijskih institucija. U pitanju je ugovor s američkom financijskom institucijom